luni, 27 iunie 2011

Cuvântul sculptează!

27 Iunie – O devoţiune bună

O tânără, angajată ca îngrijitoare, avea obiceiul de a oferi o Sfântă Liturghie „pentru sufletul care era cel mai aproape de a ieşi din Purgator”. Se îmbolnăvi şi trebui să se interneze într-un spital din Paris. Din cauza bolii pierdu locul de muncă pe care îl avea.

La ieşirea din spital, complet vindecată, mai avea la viaţa ei dor un franc. Se duse la biserica Sfântul Eustachie şi dădu acel franc unui preot care se pregătea să celebreze Sfânta Liturghie pentru ca să o ofere „pentru sufletul care era cel mai aproape de a ieşi din Purgator”.

După Sfânta Liturghie, se duse la o agenţie de locuri de muncă. O primi foarte atent un tânăr care îi indică o adresă concretă. Când sosi, stăpâna casei îi spuse:

-«Ce coincidenţă! Tocmai am concediat angajata pe care o aveam pentru că nu era de încredere. Dar, cine ţi-a dat adresa mea?»

Tânăra, observând un tablou pe unul dintre pereţii salonului, răspunse:

-«A fost tânărul din acel tablou.»

Era un fiu de-al doamnei, mort cu doi ani în urmă.

Tânăra îi explică obiceiul său de a oferi o Liturghie în fiecare lună şi ce făcuse în ziua aceea. Doamna respectivă nu numai că o angajă, dar o şi adoptă ca fiică a sa.

Este o devoţiune bună şi o faptă mare de caritate a-i ajuta pe cei care suferă în Purgator. Cu cât mai mult îi ajutăm cu atât mai repede vor fi purificaţi şi vor putea să se bucure de Dumnezeu în Cer.

Apoi, din Cer, ne vor răsplăti înmiit pentru ajutorul pe care li le-am oferit.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu