sâmbătă, 16 iulie 2011

Adolescenţii ar trebui educaţi să gândească pozitiv

Adolescenţii educaţi să abordeze pozitiv diversele situaţii ale vieţii au şanse sporite să îşi depăşească temerile şi să prevină o serie de probleme care ar putea să persiste de-a lungul vieţii de adulţi.

adolescenţă

Concluzia aparţine unei echipe de cercetători de la Oxford University şi este subiectul unui articol publicat în Child Psychiatry and Human Development.

Persoanele care au diverse probleme şi îngrijorări tind să interpreteze situaţiile incerte în sens negativ. De exemplu, spune dr. Jennifer Lau, de la Departamentul de Psihologie Experimentală al Universităţii Oxford, atunci când un om merge pe stradă şi observă pe partea cealaltă a străzii o persoană cunoscută îi face semn cu mâna. Dacă persoana respectivă nu reacţionează în niciun fel, cel care a făcut cu mâna poate să presupună că nu a fost recunoscut sau poate să presupună că este tratat cu indiferenţă sau superioritate.

„Oamenii îngrijoraţi sunt mai înclinaţi să presupună a doua interpretare", a declarat dr. Lau.

Adolescenţa este o perioadă de profunde schimbări biologice şi sociale, iar adolescenţii au o varietate de motive de îngrijorare. Dr. Lau îi dă ca exemplu pe adolescenţii care învaţă bine, care obţin rezultate bune la şcoală şi care, totuşi, continuă să fie îngrijoraţi cu privire la examene şi alte detalii care ţin de mediul şcolar. Educarea adolescenţilor în sensul interpretării pozitive a evenimentelor ar putea să îi ajute să îşi depăşească mai uşor îngrijorările.

(Foto: scientificamerican.com) http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Adolescentii-ar-trebui-educati-sa-gandeasca-pozitiv-3827.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu