vineri, 15 iulie 2011

Excesul de apă dăunează grav sănătății

Consumul excesiv de apă poate fi extrem de dăunător pentru sănătate, avertizează Margaret McCartney, coautor al unui studiu privind beneficiile și pericolele H2O, publicat de British Medical Journal.

Foto: FlikrPotrivit lui McCartney, cercetător la Universitatea Glasgow, ingerarea unei cantități mari de apă duce la tulburări ale somnului, în cazurile în care oameni sunt nevoiți să meargă mai des la toaletă.

Problemele se agravează însă atunci când vorbim deja de un exces de apă în organism. Acesta provoca leziuni renale, atrage atenţia cercetătoarea menţionată, avertizând totodată că marii consumatori de apă riscă să dezvolte hiponatremie - o boală foarte gravă, adeseori cu deznodământ letal, care reduce nivelul de sodiu din organism şi provoacă umflarea creierului.

Studiul a urmărit să răspundă și teoriei potrivit căreia consumul mare de apă ajută la slăbit sau în lupta cu bolile renale. „Nu am obţinut dovezi experimentale în acest sens," a declarat profesorul Stanley Goldfarb de la Universitatea Pennsylvania.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Excesul-de-apa-dauneaza-grav-sanatatii-3834.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu