duminică, 17 iulie 2011

Sondaj - Biblia carte omenească sau inspirată divin

Credința în Biblie s-a accentuat în timpul crizei financiare, anunță CNSnews.com citând un raport în care au fost analizate date ale instituției de sondaj Gallup.

bible8Întrebarea Gallup a fost: „Care din următoarele afirmații se apropie cel mai mult de descrierea perspectivei pe care o aveți față de Biblie: 1) Biblia este cuvântul lui Dumnezeu, de luat literal, cuvânt cu cuvânt, 2) Biblia este cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, dar nu tot ce e în ea trebuie luat literal, sau 3) Biblia este o carte veche scrisă de om, cu povești, legende, istorie și precepte morale".

În mai 2008, 22% dintre americani credeau că Biblia este „o carte veche scrisă de om, cu povești, legende, istorie și precepte morale". În același timp un total de 76% credeau celelalte două opțiuni, că Biblia este fie „cuvântul lui Dumnezeu, de luat literal, cuvânt cu cuvânt" sau că este „cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, dar nu tot ce e în ea trebuie luat literal." În luna mai anul acesta, la 3 ani de la anteriorul sondaj, de la 22% doar 17% mai cred că Biblia e „o carte veche scrisă de om, cu povești, legende, istorie și precepte morale", iar cei 76% au devenit 79% care cred că este cuvântul lui Dumnezeu.

În ultima decadă, în decembrie 2002 credința în Biblie ajunsese la 82%. În schimb un maxim istoric a fost de 85% în vara lui 1980, când doar 10% o credeau o carte omenească.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Sondaj---Biblia-carte-omeneasca-sau-inspirata-divin-3853.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu