miercuri, 14 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

14 Septembrie – A sluji la doi stăpâni

Viriato, pe lângă un mare războinic, avea faima de a fi un om de duh. Aflându-se în Tucci – numele roman al actualei localităţi Martos, din provincia de Jaen – oraş care îi era fidel lui la fel de repede cum era şi romanilor, le povesti următoarea întâmplare:

Un om, nici bătrân nici tânăr, îşi luă două neveste, una foarte tânără şi alta mai în vârstă decât el. Cea tânără, din dorinţa de a nu fi în distonanţă alături de ea, îi smulgea puţin câte puţin firele de păr alb. La rândul său, cea mai mare căuta să-i smulgă firele de păr negru pentru ca să nu pară mai tânăr decât ea. Astfel încât, depilat de către amândouă soţiile, termină prin a rămâne chel.

Şi adăugă, drept morală:

-«La fel vi se va întâmpla şi vouă: câtă vreme romanii îi ucid pe cei care mă urmează pe mine, eu nu pot să-i las în viaţa pe cei care îi ajută pe ei. Aşadar, locuitori din Tucci, în curând oraşul vostru va rămâne precum capul acelui om: nelocuit.»

„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni” (Mt 6,24). Nu putem să-i fim pe plac lui Dumnezeu, fiindu-ne nouă înşine pe plac sau fiind pe plac lumii îndepărtate de Dumnezeu.

Trebuie să alegem şi, apoi, să fim consecvenţi cu alegerea pe care am făcut-o.

Vom face greşeli; Dumnezeu va ţine cont de ele. Ceea ce nu putem face este să încetăm de a căuta ceea ce am ales.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu