sâmbătă, 26 martie 2011

Pentru inima n/voastră...


Dragi cititori, începând de mâine, vom lectura, cum deja ne-am obișnuit, în fiecare Duminică, câteva cuvinte ale Papei din Enciclice sau alte materiale la fel de importante pentru creșterea noastră interioară. Vă propun ca de mâine să lecturăm duminical câte o parte din Decretul despre apostolatul laicilor: APOSTOLICAM ACTUOSITATEM a Papei Paul al VI-lea dată în 18 noiembrie 1965. Rezultatele votării: 2305 pentru, 2 împotrivă.

Lectură binecuvântată!

Pagina Papei IP2 de pe Facebook atrage mii de fani

23.03.2011, Vatican (Catholica) - Într-o săptămână, o pagină Facebook creată pentru Papa Ioan Paul al II-lea în vedea apropiatei sale beatificări a atras aproape 33.000 de fani. Iar numărul fanilor paginii create de Radio Vatican şi de Centrul de Televiziune a Vaticanului cu acordul Consiliului Pontifical pentru Comunicaţiile Sociale, creşte minut de minut.

În doar câteva zile, materialele video publicate pe pagină, precum şi pe noul canal YouTube, au fost vizionate de 50.000 de ori în medie; unele au fost accesate şi de peste 100.000 de ori. Pagina Facebook a strâns deja două milioane de vizite. Pr. Federico Lombardi, directorul Radio Vatican şi al Centrului de Televiziune al Vaticanului, a spus că Sfântul Scaun este “foarte bucuros de modul cum decurg lucrurile”. “Prin această iniţiativă noi am răspuns tuturor celor ce ne-au cerut să folosim reţelele sociale pentru pregătirea beatificării”, eveniment prevăzut pentru 1 mai.

Pr. Lombardi a mai spus că săptămâna aceasta vor fi oferite materiale video cu Papa vorbind în diferite limbi, din cadrul călătoriilor sale prin lume, dar şi de la momente din Vatican. Până acum au fost publicate 40 de clipuri. O serie de materiale rezumă câte un an din pontificatul Papei, accentul căzând pe călătorii. Mai jos puteţi vedea anul 1999, când Pontiful de origine poloneză a vizitat şi România.

Legături

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/03/23/pagina-papei-ip2-de-pe-facebook-atrage-mii-de-fani