luni, 28 martie 2011

2 carti de la Adevarul la 14.99 lei

Marti, 29 martie 2011, ziarul Adevarul ne ofera doua carti la 14.99 lei : Ben Hur de Lew Wallace si Capitan la cincisprezece ani de Jules Verne.

O veste foarte buna pentru cei care n-au inca aceste 2 carti in biblioteca personala.

Le veti achizitiona?

Sursa: http://blogulcolectionarului.net/2011/03/2-carti-de-la-adevarul-la-14-99-lei

Ajută la realizarea unui vis!

Numai dăruind vei dobândi! Despre ce este vorba?

O clipită!

Mă numesc Ciprian Vestemean, student teolog la master în anul II (Blaj) și sunt pe punctul de a da la tipar un material ce va prezenta interes atât pentru credincioșii de rând, ca o cateheză, cât și pentru seminariști ori preoți. Acesta va cuprinde informații foarte valoroase pentru suflet împărțite pe câteva capitole în care vorbesc despre Taina Sfintei Preoții, Sfânta Taină a Mărturisirii, voi realiza o mărturie personală despre Părintele Bernard Ștef Ștefan A.A., importanța lui în viața mea ca spiritual (duhovnic), și nu în ultimul rând, tema centrală a cărții și încercarea de a realiza un portret al spiritualului model, capitol în care vorbesc despre calitățile și obligațiile acestuia, despre ucenic, drepturile și obligațiile sale etc.

Pentru mai multe lămuriri de la autor: 0742 217 658 sau prin e-mail: cipriandeblaj@yahoo.com

Cei care pot dărui un ajutor, fie el cât de mic, oricât e binevenit (să ia legătura cu autorul!) și sigur vor fi răsplătiți pentru acesta! Data finală pentru aceasta fiind 10 mai a.c. Vă mulțumesc anticipat!

Noul Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Arhiepiscopul Sviatoslav Shevchuk

25.03.2011, Kiev (Catholica) - Papa Benedict al XVI-lea i-a acordat comuniunea eclezială Arhiepiscopului Sviatoslav Shevchuk, de 40 de ani, ales în fruntea Arhieparhiei de Kiev, Ucraina, şi primat al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina. Sinodul acestei Biserici s-a reunit în Kiev, alegându-l pe Arhiepiscopul Shevchuk miercuri ca succesor al Cardinalului Lubomyr Husar, de 78 de ani, care a demisionat în luna februarie din motive de sănătate. Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Răsăritene, canonul 153, “însuşi cel ales trebuie să ceară de la Pontiful Roman confirmarea alegerii sale, printr-o scrisoare scrisă de mâna proprie”, confirmare acordată de Papa Benedict.

Arhiepiscopul Shevchuk a fost cel mai tânăr Episcop dintre participanţii la Sinod şi este al patrulea Episcop în topul celor mai tineri ai Bisericii Catolice. El va conduce o Biserică de cinci milioane de credincioşi, cea mai mare Biserică Catolică Răsăriteană. Rangul ei este de Biserică Arhiepiscopală Majoră – ca cea a greco-catolicilor din România – rang ce vine imediat sub cel de Patriarhie. Revenirea la comuniunea cu Roma s-a făcut la Unirea de la Brest (1596), Biserica Greco-Catolică Ucraineană suferind apoi în special în perioada sovietică, atunci când Stalin a cerut desfiinţarea ei. Persecuţia şi marginalizarea au încetat în 1989, când, odată cu căderea comunismului, Biserica şi-a recâştigat recunoaşterea juridică. Problemele de natură patrimonială au continuat însă în Ucraina, ca în România.

Sviatoslav Shevchuk s-a născut la Styj, lângă Lviv, la 5 mai 1970. A intrat în seminar în 1983, fiind hirotonit preot în 1994, la vârsta de 24 de ani. A primit doctoratul în teologie morală la Universitatea Sf. Toma de Aquino. Între 2002 şi 2005 a fost secretarul personal al Cardinalului Husar. A fost apoi rector al Seminarului Teologic din Lviv. În 2009 a fost numit Episcop auxiliar al Eparhiei de Santa Maria del Patrocinio, în Buenos Aires, Brazilia, iar în 2010 a devenit Administrator Apostolic al acestei Eparhii. Prelatul urmează să fie intronizat ca lider al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene duminică, de la ora 10, în Catedrala Învierii lui Cristos din Kiev.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/03/25/noul-arhiepiscop-major-al-bisericii-greco-catolice-ucrainene