luni, 4 aprilie 2011

Televizorul este un drog!


Cuvântul sculptează!

4 Aprilie – Cel care scuipă în sus…

Iulian, împărat roman pe la mijlocul secolului al IV-lea, fusese educat în religia Creştină. Însă mereu a dorit să revină la timpurile de măreaţă splendoare ale Romei şi, pentru aceasta, se gândi că era necesar să înapoieze Imperiului vechea religie păgână.

A apostaziat de la credinţa sa creştină, însă nu reuşea să o termine cu Creştinismul, deja foarte înrădăcinat în poporul său. Era disperat în faţa înaintării noii credinţe, pe care el o renegase.

Într-o zi, ieşindu-şi din fire şi poate sătul peste măsură de vin, aruncă o lance către cer într-un gest arogant, ca şi cum ar fi vrut să-l omoare pe Dumnezeu. Lancea urcă o vreme însă, în cădere, îl lovi la o coastă şi-i provocă o rană deschisă. Atunci, blestemând, exclamă adresându-se către cer:

-«M-ai învins, Galileanule!»

Un vechi dicton castilian spune: „Celui care în sus scuipă, în faţă îi cade”. Nu există nici o ofensă adusă lui Dumnezeu care să nu ne prejudicieze pe noi înşine. Orice ofensă lansată către Cer sfârşeşte prin a cădea asupra celui care o lansează. De multe ori, din nefericire, nu cade doar asupra sa. Mai devreme sau mai târziu orice păcat se plăteşte.

Cu alte cuvinte: a fi fideli lui Dumnezeu este cel mai mare bine pe care ni-l putem face nouă înşine. Atunci când lucrurile sunt folosite conform normelor proprii de funcţionare, acestea merg mai bine şi durează mai mult. Nouă, oamenilor, ni se întâmplă la fel.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Ajută la realizarea unui vis!

Numai dăruind vei dobândi! Despre ce este vorba?

O clipită!

Mă numesc Ciprian Vestemean, student teolog la master în anul II (Blaj) și sunt pe punctul de a da la tipar un material ce va prezenta interes atât pentru credincioșii de rând, ca o cateheză, cât și pentru seminariști ori preoți. Acesta va cuprinde informații foarte valoroase pentru suflet împărțite pe câteva capitole în care vorbesc despre Taina Sfintei Preoții, Sfânta Taină a Mărturisirii, voi realiza o mărturie personală despre Părintele Bernard Ștef Ștefan A.A., importanța lui în viața mea ca spiritual (duhovnic), și nu în ultimul rând, tema centrală a cărții și încercarea de a realiza un portret al spiritualului model, capitol în care vorbesc despre calitățile și obligațiile acestuia, despre ucenic, drepturile și obligațiile sale etc.

Pentru mai multe lămuriri de la autor: 0742 217 658 sau prin e-mail: cipriandeblaj@yahoo.com

Cei care pot dărui un ajutor, fie el cât de mic, oricât e binevenit (să ia legătura cu autorul!) și sigur vor fi răsplătiți pentru acesta! Data finală pentru aceasta fiind 10 mai a.c. Vă mulțumesc anticipat!