vineri, 13 mai 2011

Cuvântul sculptează!

13 Mai – Mâna Preasfintei Fecioare Maria

În după-amiaza zilei de 13 mai 1981 – sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de la Fatima – Ali Agca se afla în piaţa San Pietro pregătindu-se să-l asasineze pe Suveranul Pontif. Acest cetăţean turc fusese condamnat în ţara sa pentru asasinarea unui faimos ziarist, însă reuşise să scape din închisoarea de maximă securitate de la Kartel. La cinci şi şaptesprezece minute după-amiază, a tras asupra papei Ioan Paul al II-lea, însă papa şi-a salvat viaţa în mod miraculos.

În aşteptarea procesului, criminalul se afla în închisoarea romană de la Ribibbia. Acolo a primit vizita a, pe atunci, Cardinalului Vicar de Roma, Ugo Poletti – mort în februarie 1997 –. Cardinalul vroia să ştie motivul atentatului, însă Ali Agca a fost cel care a întrebat primul:

-«Cine este această Fatima care se spune că l-a salvat pe Papa? Pentru că eu ştiu să trag foarte bine şi am tras ca să ucid…»

Ali Agca voia să ştie cine era Fatima. O mână de care el nu ţinuse cont. Însă mâna Preasfintei Fecioare era acolo.

Ioan Paul al II-lea spunea că acel atentat a fost „o mângâiere a Preasfintei Fecioare”. Unul dintre gloanţele care a fost găsit în trupul său străluceşte astăzi în coroana statuii Fecioarei Maria de la Fatima, în Portugalia.

De multe ori ni se întâmplă asemenea lui Ali Agca: nu luăm în considerare această mână maternă a Mariei. Aduce bucurie în suflet faptul de a şti că, deşi nu ţinem cont de Ea, mâna sa protectoare şi plină de afecţiune este prezentă în fiecare moment al vieţii noastre.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro