luni, 16 mai 2011

Cuvântul sculptează!

16 Mai – Puterea rugăciunii

Lu este o localitate mică – 4.000 de locuitori – în Piemonte (Italia). Către anul 1870 nu exista nici un preot originar din acest sat, lucru care însemna o lipsă dureroasă pentru oamenii pioşi din Lu.

Într-o zi, opt femei s-au întrunit şi şi-au spus:

- «Prin rugăciune, putem orice. Haideţi să-i cerem Domnului, în fiecare zi, un preot, fiu de-al satului nostru.»

Timp de unsprezece ani s-au rugat fără să vadă nici un rezultat, însă în al unsprezecelea an a apărut prima vocaţie.

Au continuat să se roage şi, în următorii cincizeci de ani, au luat naştere în acea localitate, cu doar 4.000 de locuitori, peste cinci sute de vocaţii de preoţi, călugări şi călugăriţe.

Promisiunile lui Isus, referitoare la eficacitatea rugăciunii, sunt clare: „Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi putea spune acestui munte: Mută-te de aici acolo şi s-ar muta, şi nimic nu v-ar fi imposibil” (Mt 17,21).

Putem şi trebuie să cerem cu siguranţă absolută: Isus şi-a dat cuvântul. Ceea ce nu ne-a spus e când ne va da: în aceeaşi zi în care am cerut sau în ziua următoare. Acele femei din Lu, s-au rugat timp de unsprezece ani, în fiecare zi, fără a vedea nici un rezultat. După aceea însă… o recoltă bogată.

Ai credinţă şi nu te da învins niciodată: perseverează!

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Încotro familie creştină? Ghid practic de discernământ matrimonial


Editura Serafica anunţă apariţia cărţii Încotro familie creştină? Ghid practic de discernământ matrimonial scrisă de pr. Daniel Fechetă, OFMConv. Iniţiativa se înscrie în anul pastoral dedicat familiei şi căsătoriei creştine, se subliniază în prezentarea apărută pe Ercis.ro. Cartea este împărţită în trei capitole şi prezintă o evoluţie organică în tratarea temei căsătoriei. Are 140 de pagini, format 12×19 cm, şi costă 6 lei.

Primul capitul prezintă viziunea divină asupra familiei. În acest capitol se face apel la Vechiul şi Noul Testament, precum şi la tradiţia Bisericii. În cel de-al doilea capitol se vorbeşte despre influenţele negative ale societăţii asupra familiei. Capitolul tratează despre metodele contraceptive, despre avort, despre faptul că embrionul este o fiinţă umană şi despre indisolubilitatea căsătoriei. Ultimul capitol conţine răspunsul Bisericii la aceste probleme cu care se confruntă familia creştină astăzi. Autorul s-a folosit de documentele Magisteriului pentru a indica morala după care creştinii sunt chemaţi să se ghideze.

“Trăim într-o lume care este mai receptivă la nou, decât la adevăr. Noi, oamenii recenţi, suntem preocupaţi să fim în pas cu opinia publică, să avem informaţiile cele mai inedite şi produsele cele mai actuale, dar neglijăm dimensiunea spirituală şi autenticitatea sentimentelor. Zilnic fiecare om primeşte milioane de informaţii. Materialul prezent în această carte se vrea a fi un ghid practic de discernământ matrimonial pentru creştinii care vor să folosească bine informaţiile pe care mass media le ‘vântură’ în fiecare zi”, citim la finalul materialului de prezentare.

Sursa: Ercis.ro http://www.catholica.ro/2011/05/07/incotro-familie-crestina-ghid-practic-de-discernamant-matrimonial