sâmbătă, 28 mai 2011

Pelerinaj!

Cuvântul sculptează!

28 Mai – Faţa şi cuvântul

Un avocat spartan, Archidamos, apăra în senat o cauză împotriva unui anumit individ al cărui apărător era un avocăţel bătrân care îşi ascundea vârsta cu alifii, machiaj şi vopsea de păr. Întrucât în toiul pledoariei sale asuda şi i se scurgea machiajul, Archidamos spuse juraţilor:

-«Nu e nevoie să spun nimic pentru a combate argumentele colegului meu. E de ajuns să fie privit pentru a nu fi crezut. Nu vedeţi că poartă minciuna pe faţă? Vrea să ne mintă arătând că este cine, de fapt, nu este. Este bătrân şi face eforturi ridicole pentru a ne ascunde aceasta.»

Se spune că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte. Imaginea pe care o creăm cu îmbrăcămintea noastră şi, mai ales, cu viaţa noastră, dacă suntem coerenţi, va întări cuvintele noastre. Dacă nu suntem coerenţi, această imagine va fi călcată în picioare, va fi discreditată.

„Zice, dar nu face” se aude spunându-se de multe ori. Ceea ce Domnul şi ceilalţi, de asemenea, ne cer, este coerenţa: viaţa noastră să fie conformă cu vorbele noastre. A nu căuta să fim ceea ce pretindem a fi este o schizofrenie morală.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro