sâmbătă, 4 iunie 2011

Cuvântul sculptează!

4 Iunie – „A retrăi”

S-a întâmplat într-o clasă de elevi de şase-şapte ani. După Săptămâna Mare, preotul colegiului i-a vizitat pentru ca să le vorbească despre Învierea lui Isus. A început formulându-le o serie de întrebări uşoare: unde s-a născut Isus, unde a trăit, unde a murit… până aici fără nici o problemă. La sfârşit, venea întrebarea înşelătoare, întrebarea capcană:

-«Unde este înmormântat?»

La această întrebare, s-a aşternut tăcerea asupra întregii clase. După câteva momente de derută, o fetiţă ridică mâna şi spuse:

-«Nu este înmormântat nicăieri, pentru că „a retrăit”.»

Nu „a retrăit”, dar a înviat, ceea ce este foarte diferit. A retrăi, înseamnă a reveni la viaţa pe care o aveai înainte de moarte, cu aceleaşi probleme, greutăţi şi limite. A învia este mult mai mult: înseamnă a intra în plinătatea vieţii, o viaţă nouă şi superioară, unde „nu va mai fi moarte, nici plâns, nici durere, pentru că toate cele de dinainte au trecut” (Apoc 21,4).

Dacă a retrăi ar fi o minune, Învierea lui Isus, pe lângă minune, este un mister.

Dacă Isus „ar retrăi” doar, moartea, păcatul şi răul ar continua să-l domine iar, odată cu el, şi pe noi. Înviind, însă, a învins moartea: a sa şi a noastră. De la Învierea sa, moartea este mai puţin moarte.

Trebuie să fie foarte mare ceea ce Dumnezeu a voit pentru noi, când a plătit un astfel de preţ: Patima Fiului său. Doar în Cer ne vom da seama ce a dobândit Isus pentru noi.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Astăzi zi festivă...

Astăzi este ultima zi de master... și „orarul” va fi...

Sâmbătă 04 iunie 2011 va avea loc Festivitatea de absolvire după următorul program: Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala arhiepiscopală majoră „Sfânta Treime” din Blaj începând cu ora 10,00 urmată fiind de Cursul festiv în Aula Mare a Facultății și Seminarului major - ora 11,45.

Pax vobis!