marți, 28 iunie 2011

Un scriitor care se publică singur pe internet a vândut peste 1 milion de exemplare

Un scriitor a reuşit să răstoarne cutumele lumii autorilor devenind primul romancier care a vândut peste 1 milion de exemplare în format electronic (e-book) fără să aibă vreun contract cu vreo editură, conform cotidianului The Telegraph.



John Locke, 60 de ani, care îşi publică şi îşi promovează singur cărţile, se bucură de un succes, exprimat în volumul vânzărilor, apropiat de mari scriitori contemporani precum Stieg Larsson, James Patterson sau Michael Connelly.

Spre deosebire de aceştia însă, el a reuşit să se impună fără ajutorul unui agent sau al unei edituri, şi practic fără un buget de promovare. Faima sa a crescut constant pe internet unde a cucerit o armată de fani de devotaţi cu ajutorul unui site şi al unui cont de Twitter.

Această realizare cu totul remarcabilă este considerată de mulţi drept începutul unei noi ere pe internet, o adevărată revoluţie privind felul în care sunt vândute cărţile.

John Locke este originar din Louisville, Kentucky, SUA, şi recunoaşte că pentru el activitatea de scriitor este un hobby după ce a făcut deja avere în lumea afacerilor. Cu un simţ al afacerilor extrem de dezvoltat, el a găsit oportunitatea de a îmbina plăcutul cu utilul şi, în timp ce majoritatea autorilor consacraţi îşi vând cărţile în format e-book pentru 10 dolari, el a cerut doar 99 de cenţi pentru cărţile sale.

Departe de a avea pretenţii literare, aceste cărţi despre un fost asasin al CIA care are o slăbiciune pentru prostituate şi despre aventurile unui pistolar din Vestul Sălbatic, se dovedesc extrem de populare printre internauţi, fiind vândute cu o frecvenţă de o carte la 7 secunde pe site-ul Amazon.com.

John Locke a scris deocamdată 9 romane, printre care "Vegas Moon', "Wish List", "A Girl Like You" sau "Don't Poke the Bear!". În prezent el lucrează la o carte motivaţională în care îi învaţă şi pe alţii să aibă succesul său, carte cu titlul "How I sold 1 Million e-books in 5 Months" (Cum am vândut 1 milion de e-books în 5 luni). AGERPRES

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/life/item/71206-Un-scriitor-care-se-publica-singur-pe-internet-a-vandut-peste-1-milion-de-exemplare.html

Cuvântul sculptează!

28 Iunie – Fără chef

Doi prieteni se întâlnesc şi discută între ei:

-«De când nu te-am mai văzut! Pe unde ai mai fost, ce-ai mai făcut?»

-«Am participat la un curs pentru a scăpa de cheful de a mai fuma.»

-«Din câte văd nu a dat rezultat.»

-«Ba, da!»

-«Da’… tocmai fumezi…!»

-«Da, da’ acum fumez fără chef.»

A fuma fără chef nu are sens. Destul de multe lucruri în viaţă trebuie să le faci, adeseori, fără chef.

Sfântul Josemaria Escrivá spunea că nu facem lucrurile pentru că am avea chef, ci pentru că trebuie să le facem şi, întrucât trebuie să le facem, le facem cu chef, chiar dacă nu avem chef.

Vedem ca logic şi normal ca astfel să se petreacă. Logic şi normal în toate aspectele vieţii, mai puţin în unul: relaţia noastră cu Dumnezeu. În viaţa de pietate pretindem să avem chef şi ne adăpostim în spatele lipsei de chef. Oare nu suntem aceeaşi în momentul în care tratăm cu Domnul ca atunci când tratăm cu ceilalţi sau când muncim?

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro