marți, 12 iulie 2011

Statele Unite, îngrijorate că Iranul ar putea condamna la moarte un creştin pentru convingerile sale religioase

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea faţă de informaţiile că un iranian ar putea fi condamnat la moarte din cauza convingerilor sale religioase. Youcef Nadarkhani ar putea deveni primul iranian executat pentru apostazie din 1990, dacă refuză să renunţe la credinţa creştină. Purtătoarea de cuvânt a departamentului de stat al Statelor Unite, Victoria Nuland, a spus într-o declaraţie de presă că prin cazul Nadarkhani conducerea Iranului demonstrează că este ipocrită când susţine că promovează toleranţa. La 3 iulie avocatul lui Nadarkhani a spus că Curtea Supremă de Justiţie a Iranului ar fi anulat pedeapsa cu moartea, dar a trimis dosarul înapoi într-o instanţă inferioară, insistând ca el să se „căiască”.

Sursa: http://www.europalibera.org/archive/news/20110707/445/445.html?id=24258290

Cel mai bogat indian critică filantropia occidentală

Mukesh Ambani, considerat cel mai bogat om din India, a criticat stilul occidental de a face acte de caritate, într-un discurs susținut duminică. El a declarat că filantropia vestică este contraproductivă și că atitudinea țării lui față de generozitate conferă săracilor mai mult respect de sine.

Foto: france24.comAmbani, care deține gigantul petrochimic Reliance Industries, a declarat că datorită creșterii sale economice rapide, India ar putea crea un model mai sustenabil în care afacerile să fie o parte semnificativă a societății.

Prin comparație, Ambani consideră că generozitatea corporatistă din Occident este „un sistem în care cei mai privilegiați oferă o anumită proporție din bunurile lor celor mai puțin privilegiați," o metodă despre care magnatul spune că „este un instrument dizabilitant." O astfel de filantropie, spune Ambani, citat de AFP, „crește dependența și reduce inițiativa și antreprenoriatul și nu creează capacitatea umană necesară pentru a face comunitățile auto-susținătoare și independente."

Alternativa pe care o propune omul a cărui avere este estimată la 27 de miliarde de dolari, este o reîntoarcere la tradiția indiană a serviciului voluntar și a dăruirii din poziția anonimatului. „Atunci când oferim, ar trebui să o facem pentru propria satisfacție, niciodată pentru publicitate," a conchis Ambani. „Asta e ceea ce ne diferențiază de lumea vestică."

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Cel-mai-bogat-indian-critica-filantropia-occidentala-3789.html

Cuvântul sculptează!

12 Iulie – Simţ comun

Tatăl o îmbrăca pe fetiţa sa de trei ani şi nu găsea ciorăpeii. După ce îi căută o vreme, cu un aer de supărare, exclamă:

-«Unde o fi punând mămi ciorăpeii?»

Iar micuţa, arătând picioruţele, răspunse foarte serioasă:

-«Aici, tati.»

Copiii ne dau multe lecţii. Noi, majorii, obişnuim să complicăm lucrurile, căutăm întrebări pompoase şi nu suntem adepţii răspunsurilor simple. Copiii, din contra, merg pe simplitate şi pe simţul comun.

Eu cred că aceasta este una dintre calităţile pe care Isus vrea să le învăţăm de la copii atunci când ne spune: „Adevăr vă spun: dacă nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi ca pruncii, nu veţi întra în Împărăţia Cerurilor.” (Mt 18,3)

Simplitatea este o virtute de bază în relaţia cu Dumnezeu şi în relaţia cu ceilalţi. Cel care este complicat complică totul.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro