joi, 14 iulie 2011


Anun] umanitar!!!

Mă numesc Olivia și vreau să vă spun că la vârsta de 31 de ani am înțeles că viața este foarte grea, și această greutate se multiplică atunci când îți pierzi unul din cei mai dragi părinți, întâmplător pentru mine a fost mama…

Dacă pentru mine a fost tragic ce putem spune pentru un copil de 15 ani??? El se numește Cristian, în 25 iunie a împlinit frumoasa vârstă de 15 ani și vă pot spune că acest copil a suferit enorm în viața lui. A fost operat în 2003 având ca diagnostic stenoza subvalvulara aortică localizată stransă (gradient max 85 mmhg) prin diaphragm fibromuscular. Tipul intervenției chirurgicale a fost rezecție diaphragm fibro muscular stenozant subvalvular.

Acest copil nu mai are voie să facă nici cel mai mic efort. În fiecare an mergem la control la Cluj, apoi la Sibiu tot la 6 luni. Pentru el viața nu a fost atât de ușoară și cred că și moartea mamei l-a afectat foarte mult, totuși știm că va mai trebui pentru el încă o operație. Oare cum să ne pregătim pentru încă o operație? Cu ce??? Sperăm cu ajutorul Bunului Dumnezeu să-l ducem în altă țară să i se facă această operație. Rugămintea mea este următoarea: dacă există cineva care ar vrea să-l ajute pe acest biet copil, las mai jos un cont:

RO65RNCB0324121229990001

sau

RO97RNCB0318021485230001

Dacă doriți mai multe informații: MÎNDREAN OLIVIA

Sat Cenade, nr. 285 Jud. Alba Tel. 0745 473 234

Vă mulțumesc din tot sufletul și cred că Dumnezeu vă va răsplăti pentru ceea ce faceți și mă rog ca intenția celor care-l vor ajuta pe fratele meu să fie văzută de acolo de sus.

Cuvântul sculptează!

14 Iulie – Raţionament limpede

Un copil se duse la dentist pentru a-şi scoate o măsea. Seara, când tatăl se întoarse acasă, îl întrebă:

-«Cum merge, Manolito? Te mai doare măseaua?»

-«Nu ştiu, tată, că a rămas la dentist.»

Cum să ştie ce se întâmplă cu măseaua dacă nu o mai are la el? Raţionamentul copilului este foarte limpede: nu ne poate durea ceea ce nu avem.

În viaţă, însă, nu este întotdeauna aşa. De multe ori ne doare ceea ce nu avem şi tocmai pentru aceasta: pentru că nu avem.

A nu avea ceea ce ar vrea să aibă este una din cauzele suferinţei multor oameni.

Ce izvor de pace, de seninătate şi de bucurie este atitudinea pe care o reflectă acea cerere din Vechiul Testament: „Nu-mi da sărăcie nici bogăţie; dă-mi doar hrana necesară!” (Proverbe 30,8).

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Dragostea funcţionează ca un analgezic

Dragostea adevărată relaxează scoarţa cerebrală şi vă poate scăpa de dureri, potrivit noilor descoperiri ale cercetătorilor americani.

Mai exact, testele realizate pe 17 femei au arătat că prezenţa unei persoane iubite sau chiar o simplă fotografie cu aceasta le-a făcut să resimtă mai puţină durere atunci când au fost supuse unor intervenţii dureroase. În schimb, nivelul lor de disconfort a fost mai mare atunci când au privit poze cu păienjeni, obiecte sau străini.

„Dacă sunteţi o persoană afectată de dureri sau dacă vă pregătiţi pentru o procedură dureroasă şi sunteţi cu o persoană iubită sau aveţi o fotografie a unei persoane dragi puteţi reduce nivelul durerii", a explicat Naomi Eisenberger, coordonatoarea studiului, citată de „The Daily Mail". Studiul demonstrează că, în cazul femeilor implicate într-o relaţie de lungă durată, sprijinul partenerului intensifică activitatea din zona cortexului prefrontal a creierului asociată cu senzaţia de siguranţă. Aceeaşi zonă este capabilă să inhibe frica şi anxietatea.

De asemenea, s-a descoperit că zona din creier responsabilă cu reacţiile la stres a fost mai puţin activă atunci când femeile priveau fotografii cu partenerul lor sau când erau ţinute de mână de el. „Acest lucru arată cât de puternic este efectul pe care îl are persoana iubită asupra noastră. Putem resimţi mai puţină durere chiar şi prin simplul fapt că privim poze cu cei dragi sau ne amintim de ei. În schimb, imaginile cu şerpi şi păienjeni au produs un efect opus, tocmai pentru că aceştia ameninţă supravieţuirea noastră", a explicat specialistul.


Sursa: http://www.adevarul.ro/societate/viata/Dragostea_functioneaza_ca_un_analgezic_0_515348906.html