marți, 19 iulie 2011

Premierul Irlandei a declarat că preoţii catolici ar putea să ajungă în închisoare dacă nu raportează poliţiei cazurile de abuzuri sexuale împotriva copiilor, despre care iau cunoştinţă cu ocazia spovedaniei. (The Huffington Post)

Sursa: www.semneletimpului.ro

Căutările pe Google influenţează memoria

Folosirea motoarelor de căutare pe internet modifică modul în care stocăm informaţiile în memorie, precum şi modul în care accesăm aceste informaţii. Tendinţa este de a folosi creierul pentru a afla cum să căutăm informaţia în loc să accesăm direct informaţia.

Google

Sunt concluziile studiului Google Effects on Memory, publicat în jurnalul Science, conform christianpost.com.

Motorul de căutare Google este mult mai rapid în găsirea informaţiei. De multe ori, informaţia dorită (cine a scris o anumită carte sau autorul unei invenţii) există deja în memoria omului, însă poate să fie nevoie de mai mult timp pentru accesarea ei. Cunoaşterea faptului că există mijloace mult mai rapide pentru găsirea unei informaţii face ca aceasta să fie stocată în memorie astfel încât să nu fie accesată cu uşurinţă.

Specialiştii spun însă că fenomenul nu este unul nou. Chiar şi înainte de apariţia internetului, elevii, de exemplu, ştiau pe cine să întrebe dacă voiau să afle cum se rezolvă o problemă de matematică sau cum se scrie corect un cuvânt.

Dr. Betsy Sparrow, profesoară de psihologie la Columbia University, susţine că studiul nu demonstrează că folosirea internetului pentru găsirea informaţiei afectează memoria umană. În schimb, studiul arată că într-o lume în care există tot mai multă informaţie la dispoziţie şi în care mijloacele de găsire a acesteia sunt tot mai performante, devine mai important să îţi aminteşti cum găseşti o informaţie decât să îţi aminteşti informaţia în sine.

(Foto: adevarul.es)

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Cautarile-pe-Google-influenteaza-memoria-3859.html

Te salut din inimă Mică Roma - 18 Iulie 2011

Dragi cititori ai acestui blog, aici aveți înregistrarea emisiunii Te salut din inimă Mică Romă! din data de 18 Iulie 2011.
Înainte de a asculta emisiunea, te rog să oprești muzica din cadran dreapta.

Audiție plăcută!

Cuvântul sculptează!

19 Iulie – Detaşare

Unul dintre miniştrii cei mai eficienţi ai regelui Filip al V-lea a fost don José Patiño, spaniol născut la Milano. Pe patul său de moarte, în 1736, aflând că regele l-a făcut „măreţ al Spaniei”, ceea ce îi dădea dreptul de a rămâne cu capul acoperit în prezenţa sa, spuse:

-«Maiestatea Voastră îmi dă pălăria atunci când eu deja nu mai am cap.»

Când muri, puternicul om, influentul politician, care fusese ministrul Marinei, al Finanţelor, Secretar de Stat…, nu avea bani nici pentru a fi înmormântat; Coroana trebui să-i plătească cheltuielile de înmormântare.

„Fără nimic venim pe lume şi fără nimic plecăm din ea.” Oricât de mult ar deţine cineva, când vine ceasul plecării, pleacă cu mâinile goale, iar costumul pentru această călătorie nu are nevoie de buzunare. Maica Tereza de Calcuta spunea: „se păstrează ceea ce se dă; se pierde ceea ce se reţine”.

În momentul de faţă, fie că avem puţin, fie că avem mult, trebuie să ne detaşăm absolut de tot.

Este bine să trăieşti detaşat de toate lucrurile pentru a fi antrenat căci, dacă cineva nu se antrenează, va fi foarte greu când va trebui să se desprindă dintr-o dată.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro