luni, 29 august 2011

Cuvântul sculptează!

29 August – Lecturi periculoase

Soţia îi reproşează soţului că şi-a schimbat obiceiurile:

-«Înainte spuneai că-mi citeşti în ochi toate dorinţele şi-mi cumpărai de toate.»

-«Într-adevăr» – spuse soţul. «Dar acum m-am hotărât să las deoparte lecturile periculoase.»

O veche zicală castiliană spune: „Împotriva viciului de a cere există virtutea de a nu da”. În ziua de astăzi, pentru unii, a cere este deja un viciu şi când a cere este un viciu, a nu da este o virtute.

Acest soi de abuz există nu doar pe stradă ci şi în casă. Uneori este soţia cea care abuzează, alteori soţul şi deseori copiii.

Celui care i se dă tot ceea ce cere i se face un favor ineficace: este ajutat să cultive şi să promoveze egoismul, capriciul şi risipa. Cu alte cuvinte, este anihilat.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Castiga o carte pe blogul Madalinei!


Stiati ca puteti citi recenzii si recomandari de carte pe un blog al unei tinere eleve din Medias. Mai mult, puteti participa la concursurile organizat de Madalina Stoica pe blogul Carte pentru Mine si puteti castiga carti pentru biblioteca voastra. Am realizat un scurt interviu pentru Mediaslive.ro cu Madalina Stoica.

Mediaslive.ro : Spune-ne cateva cuvinte despre tine !
Mă numesc Stoica Mădălina Ioana, am 17 ani şi învăţ la Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaş, profilul Matematică- Informatică[Multă lume îmi spune că eu nu am ce căuta la acest profil]. Locuiesc în Mediaş Judeţul Sibiu.
Îmi place să citesc, în primul rând; să ascult muzică, să pierd vremea cu prietenii şi să îmi omor timpul pe bloguri.

Mediaslive.ro : Câte cărţi ai în bibliotecă?
Am destul de multe cărţi. Biblioteca mea se împarte în două: Biblioteca familiei[ cărţile vechi de pe la părinţi şi bunici] şi biblioteca

Biblioteca Madalinei

mea personală[ în care am cărţile mele cumpărate sau câştigate la concursuri].
Nu mi-am numărat niciodată cărţile însă cred că am în jur de 60, maxim 70. Sper ca pe viitor să o îmbunătăţesc considerabil.

Mediaslive.ro : De când ai început blogul ? De ce numele Carte pentru mine ?
Am început blogul undeva la jumătatea lunii martie. Am ales acest nume pentru că mi se pare unul sugestiv. Din punctul meu de vedere titlul acesta reprezintă ceea ce scriu eu pe blog.

Mediaslive.ro : Cam din ce regiuni sunt cititorii tăi ?
Ei bine, cred că am cititori din întreaga ţară! Am trimis premii peste tot[Ardeal, Banat, Moldova, Oltenia] . M-am bucurat foarte mult când am văzut că sunt persoane care vizitează blogul şi din Republica Moldova. De o vreme încoace am observat că am vizitatori şi din alte ţări!

Mediaslive.ro : Când ai început concursurile şi cine te sprijină ?
La nici o lună de la “lansarea” acestui blog am avut susţinători şi sponsori, aşa că am putut organiza concursuri. Şi acum organizez concursuri constant pe blog. Încerc să ofer premii cât mai diversificate şi concursuri cât mai accesibile pentru toată lumea.
În acelaşi timp am cunoscut oameni minunaţi, care mă sprijină mereu şi cărora vreau să le mulţumesc. În prezent sponsorii blogului meu sunt: Editura Tritonic, Editura Curtea Veche, Editura All, Librăria online Libris, Târgul de carte BookLand şi Provideo.

Mediaslive.ro : Câte cărţi ai dat premiu ?
Cu ajutorul colaboratorilor am reuşit să ofer cititorilor peste 20 de cărţi pe o perioadă de 4 luni. Consider că este foarte bine, ţinând cont că este un blog mic. Din martie până acum blogul a evoluat foarte mult şi în continuare am aşteptări mari.

Mediaslive.ro : Câte cărţi ai recomandat pe blogul tău ?
Până în acest moment există pe blog 31 de recenzii la diferite genuri de cărţi. Încă am multe cărţi citite dar nu am apucat să le fac recenzie. [Să îmi fie ruşine] Oricum sunt mândră de faptul că printr-o recomandare de tip recenzie, poţi corupe lumea la citit.




Madalina Stoica

Mediaslive.ro : Ce planuri de viitor ai pe blog şi în pasiunea ta cărţile ?
Mi-aş dori ca pe viitor să pot oferi cititorilor recomandări de carte din genuri mai diversificate. Mi-aş dori ca fiecare persoană care intră pe blog să poată găsi ceea ce caută. Am observat că majoritatea se axează pe cărţile urban/fantasy [este genul cel mai căutat] , thriller, cărţi poliţiste şi romane de dragoste. Însă sunt sigură că sunt persoane [în număr mai mic] care şi-ar dori să găsească informaţii şi recomandări din alte genuri decât cele menţionate mai sus.
Mi-aş mai dori de asemenea să am mai mulţi cititori din oraşul meu , pentru că sunt sigură că se citeşte şi în Mediaş!

Sursa: http://mediaslive.ro/2011/08/08/castiga-o-carte-pe-blogul-madalinei/