joi, 22 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

22 Septembrie – Auster

Konrad Adenauer, cancelarul federal al Germaniei până în 1963, era un om profund auster. Odată primi vizita Comitetului doamnelor de ajutor al desproprietăritului şi-i cerură costumul şi hainele sale uzate.

Bătrânul politician se scuză că nu poate să le satisfacă cererea şi le spuse doamnelor care rămaseră surprinse:

-«Uitaţi, nu pot să vă dau hainele mele uzate pentru că sunt cele pe care le folosesc şi acum.»

Valoarea unui lucru nu depinde de ambalaj. Atunci când este preţuit mai mult ambalajul decât conţinutul, una din două: ori conţinutul valorează foarte puţin, ori ne înşelăm.

La fel se întâmplă cu persoanele şi, de prea multe ori, valoarea sau categoria unei persoane se datorează nu ei ci ambalajului: funcţia pe care o ocupă, poziţia sa economică sau socială sau îmbrăcămintea sa. Acesta este un semn clar că are puţină categorie personală.

A te sprijini pe funcţie pentru ca să te faci valoros este o dovadă clară de slăbiciune şi, în acelaşi timp, este un abuz. Cel care valorează într-adevăr, nu are nevoie de cârje. Folosirea cârjelor este o dovadă de invaliditate.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Gamerii online au rezolvat o enigmă legată de HIV

Trei săptămâni. Atât le-a luat jucătorilor de Foldit, un simulator online, să decodeze structura unei enzime apropiate de cea a virusului HIV, care le-a dat bătăi de cap oamenilor de știință timp de zece ani.

Foto: HotNewsJurnalul științific Nature Structural & Molecular Biologiy a răsplătit efortul jucătorilor, incluzându-i pe lista coautorilor unui studiu care detaliază descoperirea făcută.

Jucătorii au reușit să reconstituie modul în care o moleculă „se pliază" pentru a forma o structură tridimensională, dând naștere unei proteine. Potrivit AFP, acest pas este adeseori vital pentru a înțelege cum se dezvoltă o boală infecțioasă în interiorul unui organism, dar și pentru a crea un medicament capabil să oprească această dezvoltare.

Pasionații de Foldit au manipulat în cyberspațiu lanțurile de aminoacizi în toate combinațiile posibile și au ajuns la o structură viabilă. Aceeași sursă citată relatează că cercetătorii nu au mai avut decât să stabilească formula exactă a enzimei.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Gamerii-online-au-rezolvat-o-enigma-legata-de-HIV-4242.html