vineri, 30 septembrie 2011

Planeta are suficientă apă pentru nevoile omenirii

Planeta deține suficientă apă pentru dublarea producției de alimente necesare omenirii. Informația a fost făcută publică în cadrul World Water Congress ce are loc zilele acestea în Brazilia.

waterRezervele asigură necesarul pe următoarele decenii, marea problemă fiind nu rezervele naturale ci exploatarea ineficientă a acestora. „Există suficientă apă pentru a susține producția de alimente, energie și pentru consumul industrial pentru secolul 21", s-a arătat într-un raport în cadrul celei de-a 14-a ediții a congresului, și mediatizat într-o ediție specială a publicației Water International.

Lipsa apei în anumite regiuni a fost recunoscută în raportul pregătit de Challenge Program on Water and Food (CPWF), dar s-a subliniat și faptul că existe suficiente rezerve în alte regiuni. Singura condiție ar fi un consum echilibrat și o exploatare eficientă a rezervelor. „În ultimă instanță este o provocare pentru politicieni, nu o îngrijorare cu privire la resurse", a spus Alain Vidal, reprezentant al CPWF. „Cu îmbunătățiri modeste putem genera de 2-3 ori mai multe alimente decât producem azi." Problema cea mai stresantă este dublarea producției de alimente pentru o populație despre care se crede că va atinge pragul de 9,5 miliarde în anul 2050.

Studiul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani și a beneficiat de aportul unor experți din 30 de țări, fiind „cel mai cuprinzător demers de evaluare a modului în care societățile umane rezolvă nevoia crescândă de apă." Au fost evaluate rezervele din 10 bazine riverane din Asia, Africa și America de Sud.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Planeta-are-suficienta-apa-pentru-nevoile-omenirii-4278.html

Lucruri pe care orice fată bună ar trebui să le ştie

Nu mai puţin de 40% dintre fetele de 14-18 ani au relaţii sexuale fiindcă se simt constrânse să nu rănească sentimentele prietenilor lor. Acesta este doar unul dintre pericolele la care sunt expuse "fetele bune", potrivit autoarei americane Meg Meeker.

Foto: dreamstimeNu este suficent ca mamele să îşi educe fetele să fie blânde, politicoase, etice şi inteligente, ci trebuie să le înveţe şi să îşi poarte de grijă din punct de vedere emoţional, scrie dr. Meeker în cartea sa intitulată "Cele 10 obiceiuri ale mamelor fericite".

"Fiţi foarte atente dacă aveţi o fată bună," avertizează Meeker, potrivit Catholic Exchange. Fetele bune "sunt cele care dau de necaz (...) făcând lucruri pe care nu ar fi vrut să le facă, doar pentru că nu vor să rănească sentimentele cuiva," spune autoarea.

"Petrecem atât de mult timp învăţându-le pe fetiţele noastre să fie bune, ascultătoare, blânde şi drăgăstoase. Toate acestea sunt calităţi valoroase, de dorit la o prietenă, sau o soţie (prietenă)," scrie dr Meeker. "Totuşi", continuă autoarea, "mamele trebuie ca, în mod intenţionat să le transmită şi alte învăţături. Ele trebuie să le înveţe pe fete să nu facă şi partea celuilalt într-o prietenie şi să nu dea tot ce au într-o relaţie."

Meeker continuă mărturisind că e şocant cât de multe fete "amabile, respectuoase faţă de valorile etice, inteligente, ajung să se implice în prietenii în care numai ele sunt cele care oferă, tocmai pentru că sunt bune."

"Ca mame, trebuie să ne încurajăm fetele, preferabil prin exemplul personal, că valoarea lor ca oameni nu rezidă în a face pe cineva să se simtă mai bine, sau mai fericit, sau mai împlinit," sfătuieşte autoarea. "Trebuie să le învăţăm că unii băieţi vor exploata bunătatea lor şi că unele fete le vor secătui de faptele lor bune." Aproape jumătate din fetele care au relaii sexuale, până la 18 ani spun că nu ar fi mers până acolo dacă nu s-ar fi temut că prietenii lor ar putea să se simtă jigniţi de un refuz, arată Meeker.

Fetele au nevoie de prietenii sănătoase cu ambele sexe, apreciază autoarea. "Ele trebuie să înveţe că unii oameni le vor lua tot ce au şi vor continua să ceară chiar mai mult, fără să dea vreodată ceva înapoi pentru echilibrarea relaţiei. Fetele (şi mamele lor) trebuie să înţeleagă că este frumos ca cineva să aibă nevoie de tine şi este satisfăcător să ajuţi, însă e nevoie de vigilenţă pentru ca relaţia să nu o ia pe un drum periculos, devenind un mijloc de manipulare şi exploatare."

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Lucruri-pe-care-orice-fata-buna-ar-trebui-sa-le-stie-4264.html

Cuvântul sculptează!

30 Septembrie – A învăţa să lupţi

Un om găsi o gogoaşă de fluture şi, într-o zi, văzu în ea o mică deschizătură. Se aşeză şi observă cum fluturele se lupta ore întregi pentru a forţa trecerea trupului său prin acea gaura îngustă. După ce lupta ceva timp, părea că oboseşte şi nu făcea nici un progres. Părea că fluturele deja luptase cât putu şi-i era imposibil să mai continue.

Omul hotărî să-l ajute. Luă un foarfec şi tăie restul gogoaşei. Fluturele ieşi cu uşurinţă. Avea trupul umflat şi nişte aripi mici şi boţite.

Omul continuă să observe fluturele pentru că se aştepta ca aripile sale să crească în orice moment iar trupul său să-şi revină. Dar nimic din toate acestea nu se întâmplă. De fapt, fluturele îşi petrecu restul zilelor sale târându-se cu trupul său umflat şi cu aripile mici şi boţite. Nu reuşi să zboare niciodată.

În ajutorul său amabil şi precipitat, omul nu înţelesese că acea gogoaşă atât de sufocantă şi efortul pe care fluturele trebuia să-l facă pentru a putea trece prin acea deschizătură atât de îngustă era modul natural de a forţa ieşirea fluidelor din trupul său către aripi pentru ca fluturele să fie capabil să zboare odată eliberat din gogoaşă.

Uneori, lupta este exact ceea ce ne trebuie în viaţa noastră. Dacă Dumnezeu ar permite ca noi să trăim fără obstacole ar fi teribil pentru noi. Nu am fi atât de puternici cum ar trebui. Am fi fleşcăiţi şi inutili. Nu am reuşi niciodată să zburăm.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro