vineri, 18 noiembrie 2011

Cuvântul sculptează!

18 Noiembrie – Problemă de spaţiu

La sfârşitul unei înmormântări, la care preotul vorbise pe larg despre învierea morţilor, unul dintre cei prezenţi nu se arăta convins deloc. Îi prezentă prietenului său un argument care, în opinia sa, era indiscutabil şi convingător, total împotriva doctrinei pe care o expusese preotul:

-«Unde va încăpea toată această lume dacă inclusiv morţii ar ieşi din morminte? Abia am găsit loc de parcare. Imaginează-ţi ce ar fi dacă înaintaşii noştri ar veni cu trăsurile lor.»

Habar nu avea de ce vor fi – şi deja sunt – trupurile înviate. Isus, la asfinţitul zilei învierii sale, intră în Cenacol fără nevoia de a bate la uşă. Trupurile înviate nici nu ocupă spaţiu nici nu vor avea nevoie de „trăsuri”. Ca să întrezărim calităţile lor trebuie să privim la Isus după învierea sa. Aceasta este prototipul şi indicatorul a ceea ce Dumnezeu vrea pentru fiecare om, pentru tine şi pentru mine.

Şi trupul nostru, nu doar sufletul, este chemat să se bucure de fericirea divină de care deja se bucură trupul Domnului nostru Isus Cristos şi al Mamei sale, Sfânta Fecioară Maria.

Niciodată materia nu a visat să zboare atât de sus. Planurile lui Dumnezeu depăşesc orice imaginaţie omenească.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro