vineri, 2 decembrie 2011

Cuvântul sculptează!

2 Decembrie – Vieţi şi vieţi

Un discipol de-al lui Socrate, Aristip din Cirene, se îndrepta spre Corint când o furtună puse în pericol corabia în care călătorea. Întrucât filosoful manifesta teama de a naufragia, un pasager i-o reproşă spunându-i:

-«Cum tu, om talentat, tremuri în faţa riscului de a-ţi pierde viaţa, în timp ce eu, care sunt un ignorant şi slab la minte, nu am teamă?»

-«Explicaţia» – răspunse Aristip – «stă în ceea ce tu însuţi ai recunoscut: avem vieţi foarte diferite de salvat. Nici pe mine nu m-ar îngrijora că o pierd, dacă a mea ar fi ca a ta.»

Orice viaţă provine de la Dumnezeu şi este un dar al său, primul dar pe care Dumnezeu ni-l face. Aceasta face ca orice viaţă umană – şi orice viaţă, de la început până la sfârşit – să fie sacră.

Însă uzul pe care-l facem de această viaţă – de acest dar – depinde, în mod fundamental, de fiecare. Aici este locul în care apar diferenţele şi diferitele categorii de viaţă. O maşină poate să dea un randament foarte diferit, în funcţie de cine o conduce: depinde de uzul care se va face de ea şi de cum va fi folosită.

Ce randament dă viaţa mea? Ce roade dau cu acest dar pe care Dumnezeu mi-l face? Ofer tot ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la mine?

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro