sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cuvântul sculptează!

3 Decembrie – A fructifica timpul

Ioan Paul I, înainte cardinalul Albino Luciani, câteva zile după alegerea sa ca Papă, i-a primit pe elevii Seminarului din Roma din cursul 1978-1979. La un moment dat al audienţei le-a spus:

-«Dragii mei, şi eu am fost seminarist. Atunci mă gândeam că voi fi doar un paroh de ţară. Păcat că nimeni nu a venit să-mi spună că peste ani şi ani voi fi Papă. Daca aş fi ştiut, m-aş fi pregătit mai bine, aş fi studiat mai mult. Face-ţi-o voi acum, cine ştie, pentru că eu sunt deja bătrân şi abia mai am timp.»

Într-adevăr, la câteva zile după aceea murea, lăsând perplexă întreaga creştinătate.

Niciodată nu ne vom căi că am fructificat timpul cum trebuie. Că l-am pierdut, l-am risipit, da. Aproape întotdeauna greşelile de mâine îşi au rădăcinile în lenea şi omisiunile de astăzi.

Influenţa şi transcendenţa paşilor pe care îi facem în fiecare zi nu se sfârşesc la venirea nopţii. Vor continua să influenţeze, în bine sau în rău, de-a lungul întregii vieţi. Privind cu ochii credinţei, de asemenea, pentru întreaga veşnicie. Este impresionant ceea ce se află în joc în fiecare minut al fiecărei zile.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro