luni, 26 martie 2012

„Dacă mor”, o nouă aplicaţie Facebook

Mulţi dintre noi se gândesc la ce vor lăsa în urmă după ce nu vor mai fi. În era tehnologiei, opţiunile sunt multe şi ciudate. Aplicaţia „If I Die", de pe Facebook, te lasă să postezi mesaje şi videoclipuri, chiar şi după ce nu mai ai, teoretic, cum.


if i diePractic, poţi să programezi dinainte momentele la care mesajele vor fi publicate, de exemplu, un mesaj de la mulţi ani pentru cineva drag, în fiecare an. Decesul trebuie confirmat de către trei persoane, înainte ca aplicaţia să îţi dea voie să postezi post-mortem.


Deşi pare ciudat, impactul morţii asupra vieţii sociale online capătă din ce în ce mai multă atenţie. Deja există mai multe servicii, care se ocupă mai predominant cu transferarea controlului asupra bunurilor digitale către altcineva.


Aplicaţia de pe Facebook este disponibilă de anul trecut, dar a căpătat mai multă atenţie odată cu lansarea Timeline, o cronologie a vieţii digitale a fiecărui utilizator.

Sursa: Wired, Mashable http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/-Daca-mor---o-noua-aplicatie-Facebook-5066.html

2 comentarii:

  1. Le-au intrat în sânge vorba aia:”nu ai facebook nu exiști”. Cum se îngrijește omul de lumea asta, în loc să se bucure că ajunge dincolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce site interesant www.romaniapitoreasca.eu

    RăspundețiȘtergere