vineri, 11 mai 2012

Opinie: Cum răspunzi la întrebarea „De ce există răul?”

Cea mai mare minciună aruncată în față creștinilor este că existența răului, a durerii și a suferinței dovedesc că nu există Dumnezeu, spune autorul și apologetul Mark Mittelberg.
Foto: VimeoChestiunea răului a fost ceea ce l-a condus la ateism și pe cunoscutul autor C. S. Lewis, a atras atenția Mittelberg într-o declarație acordată recent publicației Christian Post. El a subliniat însă că, după ce s-a mai gândit, Lewis a realizat că în absența unui dumnezeu, nu poate fi dovedită nici existența răului. Deși recunoaște că niciun creștin nu poate oferi un răspuns complet satisfăcător la întrebarea privind existenșa răului, el evidențiază 7 puncte de lumină, care ne ajută să înțelegem mai bine situația.
1. Lumea este așa cum a descris-o Christos. El a spus că „în lumea aceasta vom avea necazuri." (Ioan 16:33)
2. Răul nu a fost creat sau provocat de Dumnezeu. Însă El ne-a creat capabili să alegem dacă să-L iubim și să-L urmăm, sau nu. Când alegem „nu"-ul apare suferința.
3. Principala cauză a suferinței umane este omul. E important să nu dăm vina pe Dumnezeu pentru ceva ce ne-am provocat singuri.
4. Trăim într-o lume căzută. Suferința există și din cauza răului „natural", acela provocat de faptul că trăim având o natură umană, păcătoasă.
5. Dumnezeu va judeca răul. Unii Îi reproșează lui Dumnezeu că nu elimină răul. Însă El a promis că o va face în ziua judecății.
6. Și Dumnezeu a suferit. E ușor să uităm că Dumnezeul Universului a ales, din dragoste, să sufere pentru Mântuirea noastră.
7. Dumnezeu poate scoate ceva bun din ceva rău. Chiar și din suferință, Dumnezeu va scoate, mai devreme sau mi târziu, ceva bun. A promis. (Rom. 8:28)

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Opinie:-Cum-raspunzi-la-intrebarea--De-ce-exista-raul---5275.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu