duminică, 15 ianuarie 2012

Cuvântul sculptează!

15 Ianuarie – Reţete miraculoase

O femeie mai îngustă la minte, îl întreabă pe medicul său de familie:

-Doctore, am auzit că a mânca peşte face foarte bine la dezvoltarea inteligenţei. Ce peşte credeţi că mi se potriveşte mai bine?

-Balena, doamnă, balena.

Frecvent apar pe piaţă – în anumite momente ale anului cu mai multă insistenţă – reţete miraculoase abundente. Trăsătura comună a tuturora este rezultatul fabulos în comparaţie cu efortul minim care se cere: cu foarte puţin se asigură sănătate, supleţe, frumuseţe şi succes.

Viaţa religioasă nu scapă de acest tip de reţete. În cutiile poştale ale caselor şi, mai ales, în biserici, apar fotocopii cu tot felul de oferte de afaceri strălucite. Rugându-ne o anumită rugăciune către nu ştiu care sfânt ne va surâde norocul: sănătate, loc de muncă, loterie, afacere… Şi împreună cu promisiunea vine şi ameninţarea că dacă nu se face ceea ce este prescris, pierzania, ruinarea este asigurată.

Cel mai surprinzător lucru este că există oameni capabili să se lase înşelaţi de asemenea baliverne. Atunci când ni se spune ceea ce ne este pe plac, întotdeauna suntem receptivi. Cu câtă uşurinţă nu credem ceea ce ne place să auzim!

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro