miercuri, 18 aprilie 2012

Cuvântul sculptează!

18 Aprilie – A fugi de ispită

Se povesteşte despre Oscar Wilde că se plimba într-o zi liniştit pe stradă când un prieten, care se întâlni cu el, îl întrebă:
-Unde mergi?
-Fug de ispită – răspunse.
-Aşa de încet?
-Păi vreau să mă ajungă din urmă.

De multe ori acesta este felul nostru de a fugi de ispită: mai degrabă pare că vrem „să ne ajungă din urmă”.
Cochetarea cu ispita este calea sigură spre căderea în ea. Atunci când cineva alunecă şi începe să patineze, cel mai sigur este că va cădea în nas. De câte ori nu sfârşim prin a cădea pentru că am început fără a vrea, într-adevăr, să evităm căderea!

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Obiceiurile de lectură ale românilor

Scris de Andreea Chebac

Concluziile unui sondaj privind obiceiurile de lectură ale românilor realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi strategie sunt următoarele: „lectura este o activitate bine reprezentată la români, însă există o apropiere între proporția celor care nu citesc deloc cărți și a celor care citesc mai mult.”

Studiul arată că peste o treime dintre participanții au citit o carte în ultima lună, 23% au citit cartea în ultima săptămână, iar 12% în luna curentă. Unul din cinci români însă a citit o carte în urmă cu mai mult de un an, 2% citesc doar cărți pentru școală sau facultate, iar 22% recunosc că nu citesc deloc.

In ceea ce privește motivele pentru care românii citesc, peste un sfert dintre respondenți (26%) spun că citesc din pasiune/plăcere, 21% pentru relaxare/liniște, iar unul din 10 respondenți citește pentru a petrece timpul liber.

Sursa: www.poetic.ro / http://www.bookblog.ro/stire/obiceiurile-de-lectura-ale-romanilor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:bookblogrobookblog.ro