marți, 24 aprilie 2012

Concurs de Paște

Azi e Paștele, în Vinerea Mare:

Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit! (1 Corinteni 5:7)

Cu această ocazie pe blogul România Evanghelică a fost lansat un concurs cu 6 premii / 14 cărți.

Cine dorește să concureze trebuie să “înfrunte” următoarele provocări:

1. Menționează o chestiune / formulă de pe blogul pastele.wordpress.com care ți-a atras atenția.

2. Menționează un eveniment din luna aprilie din albumul Evenimente 2012 – Facebook: România Evanghelică care ți-a atras atenția.

3. Menționează o biserică evanghelică (neo-protestantă), din România sau a românilor evanghelici din diaspora, în care ai vrea să-ți petreci Paștele anul viitor, în Vinerea Mare.

Răspunsurile vor fi afișate aici, la această postare, de către concurenți, pînă la 1 mai 2012 inclusiv.

De asemenea, la ultimele 3 premii pot participa cei care pun link către concurs (adresa concursului, nu adresa blogului România Evanghelică) pe un blog / site sau pe Facebook sau redistribuie linkul concursului pe Facebook – în cazul site-urilor și al Facebookului, anunțați aici că ați pus link sau că l-ați distrinuit.

Cei care participă și prin răspunsuri și prin link au 2 șanse la ultimele 3 premii.

Cei care pun link pe mai multe bloguri, de la 3 în sus, au (cel mult) 3 șanse la ultimele 3 premii.

Premiul 1 – Romanul “Portrete din cioburi”, 2 vol., de Ligia Seman

Premiul 2 – 3 cărți de la Editura Scriptum

Premiul 3 – 3 cărți de la Societatea Biblică din România

Încă 3 premii a cîte 2 cărți:

Poate voi participa si eu! Pax!

Cuvântul sculptează!

24 Aprilie – Fotografia

Un soldat din trupele spaniole detaşate în Bosnia era îndrăgostit nebuneşte de o fată din sat de la dânsul. Suferea mult din cauză că trebuia să stea departe de ea. Toţi tovarăşii din detaşament îi cunoşteau iubirea pe care o purta şi împărtăşeau cu el durerea sa.
Într-o zi a primit o scrisoare de la prietenă în care îi spunea că rupe relaţia cu dânsul, că se va căsători foarte curând cu un altul şi că să-i înapoieze fotografia pe care i-o dăduse.
Tovarăşii, indignaţi pentru că îl vedeau cât de mult suferă, au adunat toate fotografiile fetelor pe care le-au putut găsi, au făcut un pachet şi i l-au trimis ingratei cu următoarea notă, scrisă şi semnată de către îndureratul fost logodnic:
„Îmi pare rău că nu-mi amintesc care este fotografia ta. Ţi le trimit pe toate cele pe care le am. Păstreaz-o pe cea care îţi aparţine şi înapoiază-mi-le pe celelalte”.

Ca răzbunare pentru iubirea trădată nu este deloc rău. Are, pe lângă aceasta, ingeniozitatea sa şi este foarte uman. Uman, da! Pentru că reacţia divină este total diferită.
De foarte multe ori schimbăm dragostea pe care Dumnezeu ne-o poartă cu alte iubiri, o schimbăm pe fleacuri, iar Dumnezeu nu se răzbună. Continuă să ne aştepte. Iar atunci când, dezamăgiţi de proasta noastră afacere, ne întoarcem la El căiţi, îl întâlnim în sacramentul Pocăinţei, cu braţele deschise, doritor de a ne ierta.
Dumnezeu este impresionant!

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro