marți, 10 iulie 2012

Cuvântul sculptează!

10 IULIE

Şi Saul a zis lui David: Du-te şi DOMNUL să fie cu tine!

1 Samuel 17.37

În Saul şi David putem vedea religiozitatea externă şi adevărata credinţă stând faţă în faţă. După ce David şi-a dovedit credinţa în prezenţa şi puterea lui Dumnezeu, Saul a spus: „Du-te şi Domnul să fie cu tine". Vai, ce puţin cunoştea acest om ce înseamnă de a avea pe Dumnezeu cu el. Saul căuta să dea aparenţa că se încrede în Dumnezeu, dar în realitate îşi punea nădejdea în armura lui. Este un lucru ruşinos folosirea cuvintelor frumoase care nu sunt din pornirea inimii, aşa cum e cazul lui Saul.

Cât de des vorbim şi noi despre nădejdea noastră în Domnul şi ne bazăm totuşi câte odată pe împrejurări sau cel puţin sperăm în ajutorul lor. Aşa s-a întâmplat şi cu Saul. El a spus: „Dumnezeu să fie cu tine" şi totuşi a îmbrăcat pe David cu haine, coif de aramă şi platoşă. El nici nu gândea ca David să lupte în alt mod decât în cel obişnuit.

Cât de des se întâmplă şi cu noi aşa. Ne folosim de starea materială şi-L excludem prin aceasta pe Dumnezeu. Dar nu avem voie să ne folosim de starea materială? Nu îi erau necesare lui David acele lucruri? Desigur, dar numai când stă în corelaţie cu credinţa în veşnicul Dumnezeu, şi cu slava Sa! Starea noastră materială nu are voie niciodată să-L excludă pe Dumnezeu.

Nu este nici o stare mai binecuvântată decât aceea a unui suflet care trăieşte, ca un copil, într-o deplină atârnare de Dumnezeu, mulţumindu-se pe deplin să aştepte vremea lui. E drept că această stare îşi are şi ea încercările ei. Dar omul duhovnicesc învaţă cele mai adânci lecţii şi se bucură în încercările cele mai grele căci nu este părăsit ci Îl are pe Dumnezeu de partea sa. Ce bucurie să atârni de cineva a cărui bucurie este să te binecuvânteze! Numai cei care au gustat din această stare pot preţui această bucurie. Şi în această direcţie Marele nostru exemplu este Domnul Isus care a fost totdeauna supus lui Dumnezeu.


Sursa AICI

HundredZeros.com: şi la cărţi electronice sunt oferte gratuite

Autor: radu.capan.

Vă sună ciudat HundredZeros.com? Atunci să spunem subtitlul: just free books. Corect! Dacă pentru programe şi jocuri pentru Windows avem GiveAwayOfTheDay, dacă pentru iPhone avem FreeAppADay, iată că pentru cărţi electronice există HundredZeros. Acest sit colecţionează cărţile aflate la reducere de 100% pe Amazon. Unele oferte sunt valabile 24 de ore, altele mai mult… şi drept urmare se poate să mai daţi peste câte o carte care să apară acolo, dar pe Amazon să fi revenit la un preţ diferit de 0usd.

imagine

Eu am cont pe Amazon (de când am folosit Amazon S3) şi cred că e de musai aşa ceva, chiar dacă taxarea e cu suma 0. Respectiv am făcut “cumpărăturile” pentru câteva cărţi din ofertă şi am primit emailuri prin care am fost anunţat că am fost taxat 0usd (fără taxe ascunse). Deci probabil doar cei cu un card valabil pentru cumpărături pe internet vor putea gusta ofertele. Şi ce oferte găsim? Nu vă aşteptaţi să găsiţi nu ştiu ce cărţi pe val, dar sunt oricum câteva sute, grupate frumos pe categorii. Mai sus vedeţi de exemplu categoria Computers and Technology, şi de acolo cred că pe unii i-ar putea interesa MS Office 365 sau volumul aniversar de la SmashingMagazine. Găsim şi cărţi de la prestigioasa editură O’Reilly Media (despre HTML5, Node, Dart, ePub3 ş.a.).

Unele cărţi sunt oferite gratuit de la 0.99usd, ceea ce… mă rog… pare o bagatelă… Dar am văzut şi cărţi de la 10usd oferite la 0usd, şi poate sunt şi de la preţuri mai mari. Poate vă interesează calculatoarele, dar la fel de bine poate să vă intereseze limba engleză. Descărcaţi ceva romane sau literatură pentru copii, dacă pe copii îi vizaţi. Oricum ar fi, vorbind de 0 lei (şi totuşi dispunând de un card internaţional) sunt sigur că mulţi vor fi interesaţi. Ei, dar era să închei fără să lămuresc: unde sunt cărţile?! Ei bine, dacă aveţi Kindle le veţi regăsi acolo… dar şi fără puteţi găsi cărţile online. Mergeţi la read.amazon.com şi veţi vedea ceva ca mai jos.

imagine

Şi dacă vreţi să vedeţi o carte cum arată deschisă în navigator, iată mai jos.

imagine

Sursa: http://www.cnet.ro/2012/06/18/hundredzeros-com-si-la-carti-electronice-sunt-oferte-gratuite/