duminică, 4 noiembrie 2012

Cuvântul sculptează


4 Noiembrie – Înţelept şi împrăştiat


Legenda despre împrăştierea marilor genii este răspândită şi foarte populară, chiar dacă şi noi, cei care nu suntem genii, în realitate nu suntem mai puţin împrăştiaţi decât cei care sunt. Despre unul dintre aceste mari genii, celebrul fizician francez Andres Maria Ampere, se povesteşte următorul fapt:
Avea o pisică obişnuită să vină la cabinetul înţeleptului pentru a-şi face acolo siesta. Pisica a avut un pui iar acesta nu a întârziat mult în a o imita pe mama sa. Plictisit Ampere de faptul că trebuia să-şi întrerupă munca pentru a le deschide uşa ori de cate ori pisicile voiau să intre, a cerut unui lemnar să-i facă două portiţe în uşă, una mai mare şi alta mai mică, pentru ca pisicile să poată intra în libertate.
-Domnule Ampere – îi atrase atenţia lemnarul – e de ajuns să facem uşiţa mare.
-Bine, omule – răspunse Ampere, absorbit de munca sa – şi atunci pe unde va intra pisica cea mică?

Suntem foarte absorbiţi de lucruri poate „foarte importante” şi uităm de altele şi mai importante.
Ne ocupa şi ne preocupă o mulţime de probleme şi de treburi şi pierdem din vedere, de multe ori, ceea ce este mai serios, mai transcendental şi de neînlăturat: mântuirea noastră, sfinţirea noastră.
Învăţătura lui Isus în această privinţă, ca de altfel în toate, este foarte clară: „La ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă îşi pierde sufletul, sau ce-ar putea da omul în schimbul sufletului său?” (Mt 16,26).

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro