miercuri, 12 decembrie 2012

SFârșitul lumii - 9z - 12.12.12


   Timpul nu cruță pe nimeni. Oricât te-ai împotrivi, oricâte dorințe ai naște, la un moment dat, nu ai ce face și, gata, mori. Sună destul de banal astfel, și chiar este. Dacă pentru noi moartea ar însemna „.”, atunci la ce bun să te mai trudești?!
   Pentru noi creștinii, a muri înseamnă a te naște iar. Înseamnă să te dezbraci de acest trup greu, ispitit, bolnav și predispus îmbătrânirii pentru a rămâne în sufletul gol. Așadar dacă a muri înseamnă a te naște la o viață nouă, pentru noi tristețea nu are de ce să ne prindă în capcana ei. Ba mai mult, precum odinioară strămoșii noștri daci, noi ne bucurăm pentru un semen de al nostru răposat, care s-a eliberat de toate ale lumii acesteia și s-a dus la fericirea cea fără de sfârșit. O viață ca în povești, o poveste reală, o poveste veșnică!
   Vor fi unii ce se vor arata împotrivă cerând lămuriri, cerând experimente pentru a se dovedi cele spuse mai sus. Nimeni nu-i oprește, doar trăim într-o țară liberă… încă nouă zile.
   Ori că mori azi (bineînțeles, fără să ajuți la asta) ori peste nouă zile, lucrurile stau cam tot așa, numai că măcar acum ai avea parte de o înmormântare. Apropos de asta, înainte de… dacă mai apuci, îți recomand spre lectură cartea În cele din urnă scrisă de Keith R. Lindsay și publicată la editura Humanitas în 2006. Am văzut-o în stoc pe Elefant.ro și zic să nu mai aștepți reducerile și să o comanzi așa, mai ales că dacă ninsoarea nu mai stă, atunci tot ce se poate să mai întârzie câteva zile. Eu mă delectez cu ea de ceva vreme și este chiar de calitate… comico-macabră.
Așadar, pe mâine!
   Mult noroc cu SFârșitul lumii tuturor!

   P.S. În seara aceasta, dacă nu aveți o pătură de nori deasupra, va fi o ploaie interesantă de meteori. Așa ca de sărbătoare dacă tot suntem în 12.12.12.

Încă un… pamflet

Invocație


Îmi însușesc cuvintele Sfântului Augustin și spun: Respiră în mine Duhule Sfinte, ca să mă gândesc la realitățile sfinte / Stăruie în mine Duhule Sfinte, ca să iubesc realitățile sfinte / Seduce-mă Duhule Sfinte, ca să caut realitățile sfinte / Întărește-mă Duhule Sfinte, ca să privesc realitățile sfinte / Protejează-mă Duhule Sfinte, ca să nu le pierd niciodată. Tu ești darul oferit oamenilor și intri în inima celor însetați de libertate și mântuire. Duhule Sfinte sunt însetat de libertate și mântuire, dar nu reușesc să le înțeleg pe toate. Ajută-mă. Amin
Vino Duhule preasfânt…

Sursa: http://www.pastoratie.ro