luni, 21 octombrie 2013

De ce nu citesc oamenii Biblia?

Cu ocazia celei de-a 20-a aniversare a Bible Gateway au fost intervievaţi câţiva lideri şi autori creştini în legătură cu obstacolele care îi împiedică pe oameni să citească Biblia.

Foto:shoutitforlife.comAnn Spangler, autoare a Women of the Bible şi The One Year Devotions for Women: Becoming a Women of Peace, în interviul ei, a subliniat faptul că orice persoană poate întâmpina anumite obstacole pentru a citi Biblia, dar femeile au anumite obstacole specifice lor. Potrivit ei, ele petrec multe ore la locul de muncă, au de îndeplinit anumite sarcini şi acasă, şi în plus trebuie să aibă grijă de copii, lucruri care le consumă aproape tot timpul. Cu toate acestea, ea le îndeamnă pe femei să pună deoparte 5, 10, 15 minute pentru a citi Biblia şi pentru a-L asculta pe Dumnezeu vorbind prin Cuvântul Lui, notează biblegateway.com.

Jefferson Bethke, autorul materialului video Why I Hate Religion, a spus că unul din lucrurile care îi împiedică pe oameni să citească Biblia este orgoliul. Lumea îşi organizează viaţa după cum doreşte şi nu are nevoie de Biblie, ca să îi ofere călăuzire. Alt lucru este ignoranţa; lumea nu înţelege şi nici nu vrea să înţeleagă despre ce vorbeşte Biblia şi ceea ce înseamnă ea.

Annie Downs, autoarea cărţii Speak Love: Making Your Words Matter, crede că printre obstacolele care apar când este vorba de citirea Bibliei de către adolescenţi, spre exemplu, este faptul că aceasta este percepută ca fiind o carte pentru adulţi, şi prin urmare, ei nu cred că ar putea avea un mesaj sau vreo însemnătate pentru ei.
Leo Strobel arată că apatia este cauza faptului că oamenii nu citesc Biblia în mod regulat. Ei nu cred că Biblia ar putea să le spună ceva important, relevant pentru vieţilor lor şi nu se deranjează să-şi arunce nici măcar o privire asupra ei.

Printre alte motive enumerate şi de alţi gânditori creştini au fost următoarele: un program zilnic foarte încărcat, teama că Biblia este grea, plictisitoare sau confuză, ideea că Biblia nu este relevantă pentru viaţa modernă şi delăsarea. Îndemnul lor este acela de a ne gândi 5 minute care sunt obstacolele care ne împiedică pe noi să citim Biblia şi să încercăm să le eliminăm, pentru ca în felul acesta să avem o legătură vie cu Dumnezeu.