sâmbătă, 26 octombrie 2013

Sinceritatea aduce bine?!?


            A fi sincer înseamnă în primul rând să reușești să-ți învingi propriile dorințe care își cer să fii contrar.
            Îmi aduc aminte de un prieten care îmi spunea mereu că nu poate fi decât sincer cu toată lumea, mai bine pierde decât să încerce să vateme pe cineva.
            La ultimul lor de muncă li s-a cerut tuturor să urmeze un curs de specializare care avea loc în săptămâna respectivă. Toți așteptau cu nerăbdare să înceapă acest modul nou pentru a afla noutăți și mai ales moduri în care să poată avansa în funcție. Însă exact cu o zi înainte de acel curs, copilul lui care era împreună cu un alt tânăr, copil al unui coleg de al său de la servici, au fost implicați într-un accident. Din cauza aceasta a necesitat ca amândoi să fie internați urmând ca a doua zi să fie operați. Cum nu mai era timp și chip de a mai anunța pe cineva, prietenul meu împreună cu colegul său, au mers la spital și nu au putut participa la curs.
            După o săptămână de la aceste evenimente, au fost amândoi chemați în biroul directorului pentru a motiva lipsa lor de la acel curs de specializare, însă luând cuvântul colegul lui, acesta a susținut că el a participat, nu înțelegea de ce este tras la răspundere, ba mai mult, a confirmat participarea lui prezentând pe scurt temele tratate și chemând în apărarea sa câteva nume drept martori care l-au văzut acolo și, uitându-se la colegul meu, a confirmat faptul că el nu a participat fiindcă nu l-a văzut acolo. El nu s-a impacientat și a mărturisit că din cauza unor probleme personale de familie a fost oprit de la a participa la cea întâlnire importantă dar promite să se documenteze. Au fost lăsați să plece dar următoarea zi, pentru sinceritatea sa a plătit cu postul.
            Au urmat câteva luni grele pentru el și familia lui până într-o zi când a mers la un interviu la care nu credea că va avea nici o șansă și fiind sincer cu angajatorul a fost ales. Astăzi ocupă un loc de conducere în acea firmă.

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu