marți, 22 octombrie 2013

Un om care merită un premiu!

http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/stii-cand-e-ziua-cersetorului-de-pe-strada-ta/
Foto

            Am învățat o lecție excelentă de la un om nevoiaș care m-a surprins.
            Eram pe o alee în parc și a venit la mine cerându-mi bani de o pâine. I-am spus că nu îi pot da bani fiindcă nu vreau să se întâmple altceva cu ei dar în schimb sunt dispus să-i cumpăr una. Deoarece nu era nici un magazin alimentar în preajmă, am pornit împreună din parc spre unul din apropiere. El a început să-mi mulțumească pentru faptul că, îl citez: „ești bun cu un suflet zdrențuit”. Am rămas surprins să aud aceste cuvinte și l-am întrebat dacă mereu a fost un ecrșetor iar el mi-a spus că în urmă cu vreo șapte ani lucra la teatru ca actor dar din cauza disponibilizărilor a trebuit să plece și astfel că a pierdut tot. În scurt timp, deoarece nu și-a găsit un alt post, a fost nevoit să vândă casa și să se retragă într0un apartament micuț ca mai apoi să cadă în patima alcoolului. Ce a urmat cred că își poate închipui oricine.
            Ajunși la magazin i-am luat o pâine feliată și o sticlă de apă pentru ca apoi să ne întoarcem împreună în parc. Pe drum mi-a mai povestit una alta despre viața lui, unde doarme sau cu cine se întâlnește.
            În parc ne-am salutat și eu m-am așezat pe o bancă urmărindu-l și gândindu-mă că toți am fi putut fi în locul lui dar ce văd?!? O ceată murdară de copii s-au apropiat de el. Am văzut cum a desfăcut punga de pâine și a început să le împartă fiecăruia felii după cum le era vârsta. El a rămas cu câteva felioare pe care le-a pus în buzunarul lui jerpelit.
            De atunci, de fiecare dată când îl întâlnesc, îi dăruiesc câte ceva, chiar și bani, știu că îi folosește bine!

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

2 comentarii:

  1. Si eu procedez la fel in astfel de situatii! Ma bucur ca ai trait asa ceva si anume sa vezi ca un om nevoias, din putinul sau imparte si altora! :) Dar mai ales ca a reusit sa faca acest lucru....cu ajutorul tau!

    RăspundețiȘtergere