sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Ce părere au tinerii români despre post?

Un studiu realizat de Mercury Research arată cum privesc românii credinţa şi ce părere au tinerii despre post.

Foto:debanat.roPotrivit studiului, tinerii români ţin post fie din motive religioase, fie pentru că aşa este obiceiul în familie, fie pentru detoxifierea organismului. Aproximativ 65% dintre ei spun că nu mănâncă produse lactate şi carne în cele 40 de zile de post pentru că sunt credincioşi, în timp ce 12% dintre ei ţin post pentru că aşa este tradiţia în familie, notează romanialibera.ro.

Nu mai puţin de 21% dintre tinerii care ţin post spun că este mai costisitor să ţii post, iar 50% dintre participanţii la studiu spun că nu se simte nicio diferenţă în buget în această perioadă.

Aproximativ 21% dintre tinerii care ţin post nu consumă carne şi produse lactate în cele 40 de zile, iar 50% consumă alimente de post doar miercurea şi vinerea. 55% dintre tineri declară că în timpul postului consumă mai multe produse de patiserie, 51% consumă pate vegetale, 46% consumă dulciuri de post, iar 38% consumă şi produse din soia.

Patru din zece tineri care nu ţin postul spun că nu o fac deoarece nu pot să reziste fără să mănânce carne, iar 28% dintre ei cred că nu este necesar să-l ţină. Potrivit studiului, 29% dintre tinerii români ţin postul Crăciunului, care a început la data de 14 noiembrie şi se încheie la data de 24 decembrie. Credincioşii care ţin post nu au voie să mănânce carne şi lactate, dar în fiecare sâmbătă şi duminică au dezlegare la peşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu