luni, 11 noiembrie 2013

Ceasul Apple e aproape gata și are nume

Nu mai e niciun secret faptul că cei de la Apple pregătesc un ceas inteligent. Potrivit celor mai recente informații, Apple are o echipă de 100 de oameni care se ocupă de viitorul ceas. Jurnaliștii de la Bloomberg spun că Apple a înregistrat deja în Japonia marca „iWatch”. Apple vrea să patenteze și o tehnologie nouă Bluetooth, prin care ceasurilor lor s-ar putea conecta la internet prin intermediul unui alt gadget. 
Recent, au apărut informații care arată că specialiștii Apple testează trei tipuri de smartwatch-uri: de 1,3 inci, 1,4 inci și 1,5 inci. Din câte se pare, toate cele trei display-uri ale ceasurilor au ecrane flexibile de tip OLED. 
Anul trecut, specialiștii de la Corning, care produc sticla de protecție a ecranului și pentru iPhone, au anunțat că au descoperit o tehnologie prin care aceasta să devină flexibilă. Produsul, denumit WillowGlass, se poate curba ca o coală de hârtie fără să se spargă.    
În ceea ce privește partea tehnică a ceasului, acesta ar urma să funcționeze cu sistemul de operare iOS și să aibă încorporat asistentul personal SIRI. Prin urmare, o mare parte dintre funcțiile care sunt acum pe iPhone sau iPad le-ai putea avea în viitor la mâna stângă.
Controlul electrocasnicelor
Ceasul inteligent pe care îl pregătesc cei de la Apple ar putea avea câteva funcții inovative pentru un astfel de gadget. Potrivit analistului Brian White, de la fondul de investiții Cantor Fitzgerald, citat de venturebeat.com, smartwatch-ul Apple ar putea avea opțiuni de conectare la sisteme inteligente de control al electrocasnicelor și al altor aparate din casă.
De exemplu, cu ajutorul ceasului Apple ai putea să aprinzi televizorul sau să controlezi  sistemul audio, să dai drumul la aparatul de aer condiționat sau să reglezi intensitatea luminii din cameră. Potrivit lui White, specialiștii de la Apple urmăresc să integreze ceasul lor în sistemele caselor inteligente. 
Pe piață există deja câteva astfel de ceasuri inteligente. Cele mai recente lansate sunt Samsung Galaxy Gear, Sony Smartwatch și Pebble. Cele trei se pot conecta cu smartphone-ul, iar toate notificările de email, SMS-uri și alte tipuri de mesaje îți apar pe display-ul ceasului.