duminică, 3 noiembrie 2013

Cine creează, natura protejează!

Sunt trist când văd că lumea uită ca este mai important să păstrezi curățenia decât să încerci să o „instalezi”. Zilnic merg pe stradă și văd persoane care își aruncă resturile, de la produsele consumate, pe stradă la un metru jumătate de coșurile de gunoi. Apoi sunt tineri care nu au învățat de acasă sau de la școală (dacă umblă pe acolo!) cum trebuie să stea pe o bancă, ei se urcă precum niște coțofane pe spătarul lui și de acolo, de la înălțime, scuipă cu nesimțire cojile de semințe.
Este de lăudat inițiativa celor de la ecorom ambalaje S.A, care doresc să facă o campanie ce are ca menire educarea tuturor de a deveni economi, ecologi și responsabili față de mediul ce ne înconjoară, respectiv să colectăm deșeurile în mod selectiv. De ce așa și nu altfel? Pentru că în acest mod vor fi mai ușor de sortat, nu va fi nevoie de prea mult timp pentru a le pune în containerele potrivite de la Ecorom (galben – plastic şi metal, verde – sticlă, albastru – hârtie) pentru a le împacheta și trimite la reciclare. Ei ne propun și să le strivim ca astfel să încapă mai multe deșeuri în containerele special amenajate în acest sens pentru ca mașinile ce preiau deșeurile să facă mai puține drumuri spre a le aduna. Trebuie să ne gândim că mai avem destul de puțin petrol pe Terra...
Apoi, învățăm de la cei de pe colecteazaselectiv.ro următoarele: „E științific demonstrat că te simți mai bine dacă dai afară răul din tine, aşa că nu te abține și varsă-ți nervii pe ambalajele reciclabile! Te destresezi și totodată faci un bine reciclând!” Deci să ne punem pe turtit :)! (Vezi și aici)
Informează-te pentru a deveni conștienți de lumea în care trăim acesând site-ul http://www.colecteazaselectiv.ro/reciclare-pentru-destresare/index.html
Îl provoc pe bloggerul Chinezu, de această dată să fie inventiv pentru că cine creează, natura protejează! Și fiindcă ai atât de multe idei (se vede asta în scris!) te provoc să fii inventiv și fizic :) Vreau să încerci să realizezi un coș de gunoi ca acelea pentru tocat foi (uite aici un exemplu), dar care să aibă cele necesare pentru a distruge un pet. Știu că îți va lua ceva timp să-l realizezi (poate faci și ceva bani cu un brevet de inventator!) dar în schimb după, vei economisi timp cu turtirea lor și vor încăpea mai multe în coș, deci faci economie multă de spațiu! Ce zici, încerci?!?
Și voi, dragi cititori, sunteți invitați să turtiți ambalajele pentru a reduce volumul acestora ca astfel să fie mai ușor de colectat.

Cine turtește nervii risipește și natura ocrotește!

2 comentarii:

  1. Imi place campania celor de la EcoRom, este una foarte reusita si te duce cu gandul. Chinezu` mereu este creativ, deci stiu ca ii place sa recicleze mult.

    RăspundețiȘtergere