duminică, 24 noiembrie 2013

Fii bun și lumea va deveni mai bună!

Toți ne dorim să trăim într-o lume mai bună, mai sigură în care să ne bucurăm de prezența tuturor. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să ne punem toți umărul la „împins” societatea spre asta.
Un pas interesant și important sub sloganul #Campofriofacebine, l-au făcut cei de la Campofrio susținuți fiind de World Vision Romania, care se vor implica în ajutorarea comunităților din Dolj, alături de Carrefour România. Așa că prin acest proiect, un număr de 8000 de sandvişuri vor fi dăruite unor copii defavorizați din comunităţile doljene. Programul prin care se desfășoară această donație se numește Donator de viitor. Așa că în perioada 21-28 noiembrie, Campofrio transformă orice produs cumpărat din rețeaua Carrefour, într-un sandviș care va fi donat unui copil.

http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor-1/proiecte#ddv-carousel

Toate acestea se fac ca o pregătire pentru ziua de 28 noiembrie când se celebrează Ziua Recunoștinței sau Thanksgiving Day, ce-i drept mai puțin cunoscută la noi. Dar această zi poate deveni o ocazie bună pentru ca noi să fim mai buni.



Avem în obicei ca la sfârșitul de an să facem o analiză la tot ceea ce am realizat bine sau rău, dacă am reușit sau pierdut și cu această ocazie ne facem noi propuneri...

Lista de dorințe bune... pentru binele din lume!
  • Să am grijă de cei ce nu are nimeni grijă!
  • Să-i caut pe cei rătăciți în nevoi sau gânduri!
  • Să dau telefoane pentru a mulțumi celor ce m-au ajutat în dezvoltarea personală!
  • Să îi caut pe cei imobilizați la pat!
  • Să plând cu cei ce plâng.
  • Să-l învăț pe aproapele să pescuiască nu să-i dau mereu pești. Astfel va avea tot timpul hrana asigurată.
  • Uite o listă interesantă și aici,
  • Vezi ceva interesant aici!!! TREBUIE SĂ ÎL AJUTĂM!
Astfel vom face o lume mai bună, mai fericită!


    Vezi și citește poveștile impresionante de pe Facebook Campofrio Romania www.facebook.com/CampofrioRomania și World Vision Romania www.facebook.com/WorldVisionRomania, unde vor fi comunicate poveștile copiilor din Dolj 


    Un articol care m-a impresionat!

    Sculptorul canadian Tinothy Schmalz i-a prezentat Papei Francisc, cunoscut pentru lucrarea sa de ajutorare a oamenilor străzii, un cadou mai puţin obişnuit: o sculptură cu Iisus Christos culcat pe o bancă, ca un om al străzii.

    iisus_ca_om_al_strazii (Foto: thestar.com)„Am mers prin Toronto şi am văzut oameni, atât de mulţi, stând lungiţi pe străzi. Eram obişnuit să văd aşa ceva, dar fiind plecat o vreme şi revenind, am fost şocat. Am creat o figură aproape complet învelită, în ceea ce pare a fi o pătură veche, şi singurul lucru care se vede sunt tălpile, care poartă rănile de pe cruce. Speranţa mea este să pot expune în majoritatea oraşelor mari acest mesaj vizual. O sculptură este ca un predicator 24 de ore din 24 de ore, 7 zile din 7, dacă este expusă afară, astfel ca oamenii să fie mai preocupaţi de cei fără locuinţă", explică sculptorul.

    Lucrarea i-a fost oferită simbolic papei, după audienţa generală pe care acesta a avut-o pe 21 noiembrie în Piaţa „San Pietro".

    Au mai scris și alții pe acest subiect (citește și U):



    #CampofrioFaceBine, dar tu ce faci pentru o lume mai bună?



     

    2 comentarii:

    1. „Să-l învăț pe aproapele să pescuiască nu să-i dau mereu pești. Astfel va avea tot timpul hrana asigurată.” Dacă am reuși să facem asta... unii chiar nu ar mai suferi. Este unul dintre gândurile și speranțele mele. O lume mai bună, care se implică pentru că vrea.
      În privința statuii... exact așa zice Dumnezeu (interpretare personală): „am venit la tine și nu m-ai ajutat”, „Când, Doamne, că nu te-am văzut”, „Eram omul fără haine care ți-a cerut o bucată de pâine, dar tu ai întors capul...”

      RăspundețiȘtergere
    2. Dacă am avea ochii curați, inima pură și un suflet plin de pacea și binecuvântarea Lui, am putea face chiar și minuni...
      Să ai o Duminică binecuvântată!

      RăspundețiȘtergere