luni, 25 noiembrie 2013

„Muzee și colecții”- Aplicație cu informații despre muzeele din România

Asociația „Prietenii Muzeului Național de Istorie a Romaniei", în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Comitetul Național Român ICOM au lansat o aplicație bilingvă, cu informații despre 943 de muzee românești, disponibilă gratuit atât pentru uitlizatorii de Android cât și pentru cei de IOS.

Foto: http://www.chip.roAplicația „Muzee și Colecții din România" conține informații referitoare la datele de contact ale tuturor celor 943 de colecții muzeale din România, cât și o mică descriere pentru fiecare dintre acestea. Mai mult de atât, această aplicație conține mai multe galerii foto cu peste 5.200 de fotografii și este bilingvă (engleză și română).

Aplicația pune la dispoziția utilizatorului o serie de filtre de căutare, cu posibilitatea de a le combina după nume, profilul muzeului, localitatea sau județul în care se găsește, regiunea istorică sau distanța față de poziția utilizatorului. În urma efectuării unei căutări, obiectivele sunt afișate pe hartă.

Unul dintre avantajele majore ale acestei aplicații este că baza de date este stocată local, iar conexiunea la internet este necesară doar pentru vizualizarea fotografiilor, a hărților și pentru utilizarea facilităților legate de navigație, scrie hotnews.ro.

Acest proiect a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul programului Proiecte Culturale 2013.