duminică, 3 noiembrie 2013


Nu ar fi frumos să poţi scoate smartphone-ul din buzunar şi, poate când stai şi aştepţi să vină autobuzul, sau dimineaţa la cafea, ori seara la culcare, să poţi să îţi delectezi sufletul cu cuvintele Papei Francisc sau cu rezumatul uneia dintre predicile sale matinale? Personalitatea Papei Francisc i-a fermecat pe mulţi, iar acum cuvintele sale sunt mai accesibile celor ce au smartphone-uri sau tablete cu sistem de operare Android datorită aplicaţiei intitulată tocmai “Papa Francisc”.
Aplicaţia este gratuită şi, într-o interfaţă simplă şi intuitivă, permite accesarea rapidă a ştirilor şi documentelor legate de Papa Francisc, ce apar pe Catholica.ro sau Magisteriu.ro. Diferenţa este că nu trebuie navigat pe respectivele situri şi găsite acele informaţii între altele. Ele se sincronizează automat în aplicaţie, când dispozitivul este conectat la internet, textele fiind disponibile apoi şi offline. Astfel veţi putea citi – când alegeţi Dvs – o predică a Papei, un discurs, un mesaj de pe Twitter şi alte texte furnizate de aplicaţie. Tot ce trebuie să faceţi este ca la câteva zile să îi permiteţi sincronizarea datelor: o poate face aplicaţia automat sau când îi cereţi special, apăsând la Unelte pe Sincronizare.
Interfaţa organizează textele pentru o navigare rapidă. Cele favorite pot fi marcate cu o steluţă, pentru a fi regăsite mai uşor. Schimbarea textelor se face printr-o simplă alunecare a degetului de la dreapta la stânga. Se pot regăsi materialele din ultimele 3 zile, din ultima lună sau dintotdeauna (aplicaţia nu descarcă absolut tot ce este despre Papa pe siturile amintite, ci doar ultimele 30 de materiale… şi tot ce mai apare după instalarea aplicaţiei). Există şi un sistem de ştergere a materialelor mai vechi de n zile, astfel că se poate controla memoria folosită de aplicaţie. Instrumentul de căutare, două teme pentru interfaţă, partajarea textelor în reţelele sociale… sunt alte facilităţi ale aplicaţiei. Căutaţi-o în Google Play scriind “Papa Francisc”.

Legături