miercuri, 4 decembrie 2013

Amazon Prime Air – Amazon va face livrări cu ajutorul dronelor (VIDEO)

În 2015, Amazon va începe să facă livrări de pachete printr-un nou serviciu, Prime Air, cu ajutorul unei flote de drone.
prime-air_high-resolution02
Într-un interviu recent, CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat planurile de a începe un nou serviciu de livrări rapide la distanțe de până la 16 km de depozitele Amazon, cu ajutorul unor octocoptere (UAV-uri cu opt elice) care vor ajunge la clienți în maximum 30 de minute. Amazon a început deja să își pună la punct sistemul și a făăcut deja câteva teste reușite. De altfel, singurul motiv pentru care serviciul nu debutează mai devreme este FAA (Federația Aeronautică Americană), care nu a stabilit încă normele după care utilizatorii comerciali sau individuali pot folosi UAV-urile în SUA. Bezos se așteaptă ca acestea să fie finalizate în prima parte a lui 2015.
Bineînțeles, octocopterele nu vor putea livra pachete voluminoase sau grele. Serviciul PrimeAir este limitat la produse de dimensiuni mici, cu greutatea de până la 2,3 kg. Modul de funcționare va fi destul de simplu. Un angajat al Amazon va pune pachetul pentru livrare într-un container special din plastic și îi va da drumul pe o bandă tractoare. La capătul acestuia va aștepta octocopterul care fixează containerul automat și pornește la destinație. O altă dronă va veni să ia următorul pachet etc.
Mai țineți minte ideea năstrușnică cu livrarea de pizza? Ei bine, ideea nu mai pare atât de aiuristică, nu?