sâmbătă, 21 decembrie 2013

Bucuria Crăciunului

Crăciunul este sinonim cu bucuria, așa îl simțim cu toții. Este bucuria cadourilor pe care le vom face și pe care le vom primi, este bucuria sărbătorii împreună cu cei dragi, este bucuria ospățului.

Dar care este bucuria Crăciunului originar? Este bucuria Cadoului ce l-a primit umanitatea. Cadoul acesta a fost promis și mult așteptat. Părintele ceresc promisese poporului ales, copiilor Săi, un Mântuitor, cel care va aduce împăcarea și eliberarea. Era cel mai dorit și așteptat eveniment și iată timpul acesta a venit.

Bucuria Tatălui Ceresc este cu atât mai mare cu cât ceea ce dăruiește este ceea ce iubește cel mai mult, Cel în care se împlinesc toate. Cu cât cadoul este mai prețios și mai nemeritat, cu atât bucuria este mai mare.  Despre bucuria Tatălui dă mărturie  întregul univers – cerul și pământul se schimbă.

Îngerul care i-a dat vestea Fecioarei Maria și-a început discursul cu “Bucură-te, Marie, cea plină de har”. În momentul Bunei Vestiri, Maria cea umilă a fost prima care s-a împărtășit din bucuria Crăciunului.
Să ne bucurăm și noi de acest Crăciun cum s-au bucurat Fecioara Maria, îngerii, păstorii și magii  și nu cum se bucură lumea...