miercuri, 25 decembrie 2013

De Crăciun

Scris de

scrisori-de-la-mos-craciun-0-detail.s
Titlu: Scrisori de la Moş Crăciun
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 112
ISBN: 973-103-025-5
Cumpara cartea

Nu doar copiii îi scriu scrisori lui Moş Crăciun. Uneori şi Moş Crăciun le scrie copiilor. Are nevoie să povestească şi el cuiva întâmplările de la Polul Nord.
Deşi am trecut de mult de vârsta copilăriei, Crăciunul încă are o magie aparte pentru mine. Aşa că în fiecare an, în preajma sărbătorilor, caut o carte care să mă transporte în lumea fermecată a poveştilor ce îmi amintesc că Moş Crăciun există, dacă vrei să crezi în el. Anul acesta am descoperit o carte cu adevărat fermecată.
Scrisori de la Moş Crăciun a luat naştere din dragoste părintească. J.R.R. Tolkien s-a gândit că ar fi frumos dacă baieţii lui, şi mai târziu şi fetiţa, ar primi răspuns la scrisorile pe care i le trimit lui Moş Crăciun şi a început să scrie aceste scrisorele. În ele povesteşte câte o întâmplare de la Polul Nord în care este implicat nu doar Moşul ci şi ursul polar, spiriduşi şi alte personaje temporare. Scrisorile sunt semnate atât de către Moş Crăciun cât şi de ursul polar, dar şi de secretarul Moşului, Ilbereth. Scrisul este de fiecare dată diferit, în funcţie de mâna care scrie, iar cuvintele sunt însoţite de desene care le arată copiilor cum s-au întâmplat cele povestite. Pățaniile de la Polul Nord sunt la fel de magice ca şi locul în care se desfăşoară, astfel, ursul polar reuşeşte să rupă Polul care cade peste acoperişul casei lui Moş Crăciun, după care ursul aterizează în sufragerie, luna se poate sfărâma în bucăţi, stele cad de la locul lor, iar hoarde de goblini le dau bătăi de cap Moşului şi ajutoarelor sale.
Ce mi-a plăcut, însă, cel mai mult la această carte a fost modul de prezentare. Coperţile cartonate, foile destul de groase şi lucioase, totul foarte colorat şi jucăuş, o fac să arate ca o felicitare supradimensionată şi o transformă într-un deliciu pentru orice copil, chiar dacă nu ştie să citească. 





  • Plusuri

    Povestioarele haioase, ilustraţiile.
  • Minusuri

    Nu am găsit. :)
  • Recomandari

    Tuturor celor care iubesc Crăciunul şi copilului din ei.