miercuri, 4 decembrie 2013

Filozofie și Filocalie

Fundația Calea Victoriei vă invită miercuri, 18 decembrie, de la ora 19:00, la evenimentul Filozofie și Filocalie, susținut de charismaticul lector Mario Barangea.
Lectura atentă a Filocaliei ne permite să înțelegem cum se produce apropierea de Dumnezeu. Totodată, această lectură ne familiarizează cu un lexicon ce pare a fi propriu Filocaliei. Găsim în scrierile Părinților Bisericii povestea unor experiențe spirituale fondatoare pentru iluminarea minții. Însă vocabularul în care sunt cuprinse aceste experiențe mistice aparține filozofiei.
La acest atelier, filozofia și filocalia vor fi privite ca două tendințe, nu ca două viziuni fragile care se anihilează una pe alta. Relația dintre filozofie și filocalie nu e una de contradicție. Cele două viziuni intră în conflict doar aparent. Realitatea pedagogiei spirituale a făcut ca filozofia să se camufleze natural în filocalie. Una dintre întrebările la care încercăm să răspundem este: Putem vorbi de o filozofie filocalică?
Data: 18 Decembrie 2013; Ora: 19:00
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 25 ron
Locul desfășurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri-Blvd. Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO