miercuri, 4 decembrie 2013

If Convertible – smartphone + tabletă + ultrabook all-in-one (video)

Americanii de la Ideal Future lucrează la un dispozitiv care să înglobeze smartphone-ul, tableta și ultrabook-ul, toate în același echipament botezat If Convertible.
if-convertible-8
Ideea If Convertible este motivată de frustrarea de a purta trei dispozitive separate pentru a-ți îndeplini toate nevoile de portabilitate. Așadar, americanii au creat un dispozitiv care se poate transforma dintr-un ultrabook cu ecran de aproximativ 12 inci într-o fabletă cu ecran de 7 inci și mai puțin de 450 g pe care să-l poți purta în buzunarul de la haină. Secretul este că ultrabook-ul poate fi pliat în patru, iar unul dintre cele două ecrane care compun ecranul ultrabook-ului poate fi detașat și funcționează autonom, ca orice fabletă de 7 inci. În plus, sistemul poate rula două sisteme de operare simultan. În modul de ultrabook, If Convertible folosește Windows 8, dar în momentul în care detașezi ecranul, aceasta pornește sistemul de operare Android. Mai mult, după ce ai detașat fableta, sistemul poate funcționa în continuare cu un singur ecran, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.
if-convertible-6
Toată magia este posibilă pentru că partea fixă a ultrabook-ului cât și fableta au procesoare separate, module RAM separate și spații de stocare separate. Fableta va avea o baterie de 3.000 mAh în timp ce „baza” va avea o baterie cu capacitate mai mare (dar nespecificată), care va duce la o autonomie a ansamblului de aproximativ 18 ore. În plus, și baza și fableta au fiecare câte un slot de memorie micro SD, iar la unul dintre modele există chiar și un headset Bluetooth încorporat în carcasă. Nu există foarte multe detalii tehnice despre viitoarele If Convertible, dar prețurile acestora vor varia între 800$ și 1.400$ în funcție de configurații.
Americanii au cerut ajutorul site-ului de antreprenoriat Indiegogo pentru finanțarea intrării în producție, dar cu 17 zile înainte de deadline au strâns abia 7.000$ din suma propusă de 100.000$. Entuziasmul investitorilor este, așadar reținut. Oare nu suntem pregătiți pentru o asemenea grozăvie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu