joi, 5 decembrie 2013

Knightscope K5 – R2-D2 pe timp de pace (video)

Americanii de la Knightscope vor începe să construiască primii roboți de securitate cu nume de cod K5 și K10, care seamănă foarte mult cu celebrul R2D2 din saga Star Wars.
K5-Back 
Coreenii au o mulțime de roboți de securitate „angajați” în mall-uri și parcări publice care supraveghează activitățile oamenilor. Așadar, americanii au avut un model demn de urmat în acest sens. Deși seamănă cu R2-D2, roboții Knightscope K5 și K10 au dimensiuni mai mari și nu au aceleași îndatoriri precum amintitul erou din film. În timp ce misiunea principală a lui R2-D2 era cea de computer de bord pentru navetele de asalt ale rebelilor, K5 și K10 sunt înțesați cu senzori pentru a sta cu „ochii” pe noi și pe bunurile noastre. Aceștia includ o cameră video HD, microfoane cu sensibilitate mare, senzor de termoviziune, senzor cu infraroșii, radar, lidar, senzori ultrasonici de distanță și viteză, senzor de analiză a calității aerului și tehnologie de recunoaștere a scrisului pentru scanarea rapidă a inscripțiilor precum plăcuțele de identificare auto. Datele recoltate de roboți sunt transmise în timp real într-un sistem centralizat care poate fi accesat de personalul responsabil cu securitatea în zona respectivă.
K5-Dude 
Bineînțeles că roboții pot fi configurați în funcție de nevoi. De pildă, un robot instalat într-o parcare de mall nu va avea nevoie de senzor de temperatură sau de senzorii pentru aprecierea distanței și vitezei. Knightscope K10 va fi destinat zonelor deschise în timp ce modelul K5 se va descurca mai bine în spațiirestrânse sau aglomerate. Prototipurile roboților vor fi prezentate în curând, în California, iar primele teste beta vor începe chiar la finalul acestui an.



Sursa