vineri, 20 decembrie 2013

Mai fericită în relație, mai puțin îngrijorată de greutatea corporală

Femeile implicate într-o relație fericită își fac mai puține griji privind greutatea corporală și au o imagine mai bună față de propriul corp, arată un studiu prezentat în cadrul conferinței anuale organizată de Societatea Britanică de Psihologie.

FOTO: sheknows.co.uk Cercetătorii de la Universitatea Tallinn din Estonia au rugat 256 de femei să răspundă unor întrebări legate de greutatea lor, de dietele pe care le urmează, de modul în care își autopercep imaginea corpului, de gradul de discernământ asupra propriei persoane și de nivelul stimei de sine. Participantele aveau vârste cuprinse între 20 și 45 de ani. Majoritatea (71,5%) trăiau în concubinaj cu partenerul, iar 28,5% dintre ele erau căsătorite.

Rezultatele au arătat că femeile implicate într-o relație fericită aveau mult mai multe șanse de a fi mulțumite de greutatea lor corporală, în raport cu celelalte voluntare. Concluzia a rămas valabilă chiar și în cazul participantelor care depășeau greutatea considerată de ele ca fiind ideală. Mai mult, satisfacția produsă de relația romantică a crescut nivelul stimei de sine și a redus gradul conștiinței asupra propriei persoane.

„Aceste constatări sugerează că satisfacția privind mărimea, forma și greutatea corpului nostru are o mai mare legătură cu gradul de fericire în acele aspecte importante ale vieții noastre, precum relațiile romantice, decât cu greutatea pe care o indică cântarul din baie", punctează coordonatoarea studiului, Sabina Vatter, citată de Science Daily