marți, 17 decembrie 2013

„Mozart” locuiește pe străzile Vancouverului

Un bărbat american fără adăpost, pe care deja toți localnicii îl știu drept „Mozart al străzii", bucură și uimește mulțimile care se înghesuie să-l asculte cântând la pian într-o consignație. Cu degetele amorțite de frig, David Welsh împarte muzica sa cu toți cei care vor să-l asculte.

Foto: Classic FMDavid Allen Welsh locuiește pe stradă de la vârsta de șase ani și nu a luat niciodată lecții de muzică, relatează Classic FM. Cu toate acestea, într-un interviu acrodat CNN și citat de Classic FM, Welsh mărturisește că el "cântă ce aude în cap".

„Uneori nici nu știu ce clape apăs. Ochii mei nici măcar nu sunt deschiși. Las muzica să cânte", a adăugat acesta.
Welsh a viztat magazinul Second Hand Solutions în ultimul an și a cântat la pianul de acolo. Cântecul său este plin de emoții și se numește "Aerial Aquatas", despre care David spune că este versiunea sa pentru "Amazing Grace" (Atâta har). Melodia îi oprește pe oameni din ceea ce fac și sunt umiți de ceea ce ascultă.

Muzica pe care acesta o cântă îi mișcă pe oameni până la lacrimi. Proprietarul magazinului declara că „[David] îți oferă o bucurie care întrece orice pricepere". El este de părere că „oamenii nu pot cânta așa decât dacă Dumnezeu e cu ei".

Și David împărtășește aceeași părere. „Obișnuiesc să închid ochii și să spun: ‘Tată, fă ce faci de obicei. E darul Tău.'" De altfel, relația lui cu Dumnezeu este singura parte stabilă a celor 50 de ani ai săi de viață. Deși nu are casă nici nu deține lucruri foarte multe, David se consideră bogat pentru darul pe care crede că Dumnezeu vrea ca el să-l împartă cu ceilalți. „Nu pot fi egoist. Tot ce am e de la Dumnezeu", a mărturisit David.