joi, 5 decembrie 2013

Navigate – hainele inteligente te ghidează prin GPS (video)

Americanii de la Wearable Experiments au creat Navigate, o haină capabilă de a te direcționa cu ajutorul unui sistem GPS.
Navigate - the future
Cum? Haina este înzestrată cu niște leduri montate pe cele două mâneci, iar pe interior, Navigate are și două actuatoare care generează vibrații, în același mod ca sistemele instalate în telefoanele mobile. După cum te așteptai, Navigate este conectată la smartphone prin Bluetooth. În momentul în care pornești aplicația GPS pe smartphone și vei porni o rută, haina îți va indica virajele pe care trebuie să le iei cu ajutorul ledurilor și a micuțelor actuatoare. Așadar, nu va mai trebui să te uiți la vreun ecran ca să știi pe unde să o iei.
Recunosc deschis că nu pasionează moda, dar pot spune că Navigate mi se pare absolut inestetică. Nu este totuși mai simplu și chiar mai elegant să asculți indicațiile direcționale într-o cască Bluetooth?
Navigate - walking image
Cei de la Wearable Experiments nu au divulgat nici prețul și nici intenția de a produce haina în cantități mari, însă plănuiesc derularea unor experimente publice în câteva orașe europene.




 Sursa