vineri, 13 decembrie 2013

O felicitare uriaşă pentru Papa: poate fi semnată şi online!

Pe 17 decembrie Papa Francisc va împlini 77 de ani, iar grupul “Catholic to the Max” îi va trimite în Roma o felicitare uriaşă cu această ocazie. Felicitarea pentru Sfântul Părinte a fost prezentă la Conferinţa Naţională (Americană) a Tineretului Catolic (NCYC), desfăşurată la Indianapolis la sfârşit de noiembrie, unde a fost semnată de mii de tineri catolici. S-a întors apoi la Steubenville, Ohio, sediul grupului şi al Universităţii Franciscane, unde a fost din nou oferită pentru semnături în diverse locaţii.
Felicitarea pentru Pontif este un tradiţional buchet spiritual, în care cei care semnează oferă “daruri” spirituale. Imaginea de pe felicitare este cea cu Fecioara Maria care dezleagă nodurile, devoţiune originară din Germania, “importată” de pe atunci Arhiepiscopul Jorge Bergoglio în Argentina natală. Felicitarea poate fi semnată şi virtual, aceste semnături urmând a fi “transferate” fizic pe felicitare dacă se acţionează până pe 9 decembrie. Doritorii pot să aleagă ce îi oferă Papei în buchetul spiritual: o Liturghie, un Rozariu (rugăciunea), slujirea săracilor în numele lui, Împărtăşania, Tatăl Nostru, o oră de Adoraţie, post sau novena la Fecioara care dezleagă nodurile.
Pe 9 decembrie felicitarea urmează a fi expediată din Statele Unite ale Americii, pentru a ajunge de ziua Papei la Vatican. Cei interesaţi să se alăture, dacă au ales ce îi vor oferi spiritual Sfântului Părinte, pot să semneze felicitarea mergând aici.

Legături