vineri, 6 decembrie 2013

Testamentul lui Mandela, scris pe o foaie A4. Vezi care a fost ULTIMA LUI DORINŢĂ!

Nelson Mandela şi-a scris testamentul în 1996 pe o foaie A4 în care cere să fie îngropat pe un deal izolat în satul copilăriei sale, Qunu. Spitalizat şi îşi doreşte să aibă parte de un mormânt marcat cu o piatră funerară simplă.

"Era clar în testamentul făcut că vrea să fie înmormântat în Qunu. Este un tradiţionalist şi de asta a vrut să se întoarcă acolo" a declarat o sursă apropiată a familie în urmă cu ceva timp, când starea de sănătate a fostului preşedinte era extrem de precară.

Nelson Rolihlaha Mandela, din tribul sud-african Xhosa, este o icoană a luptei universale pentru libertatea și demnitatea umană. A fost un revoluționar anti-apartheid și un politician care a ajuns primul președinte de culoare al Republicii Africa de Sud, între 1994 și 1999. Acest lucru s-a petrecut după ce, în prealabil, a petrecut 27 de ani în detenție politică, între 1962 și 1990, dintre care 19 ani de recluziune într-o celulă din pușcăria de pe Insula Robben. A primit 250 de distincții internaționale, între care și Premiul Nobel pentru Pace, în 1993. "Madiba" s-a născut pe 18 iulie 1918, iar ultimele lui luni de viaţă au fost o continuă luptă cu boala nemiloasă.